Rovdyr diskuterer forvaltning av mennesker

I helga var det møte hos Bamsefar i lia. Representanter for dyr av mange slag var innkalt for å diskutere om man bør tillate flere mennesker i den norske fauna. Bamsefar og jerven var sterkt kritisk til en økning av bestanden. Bamsefar påpekte at det bare var få dager siden jegere hadde skadeskutt en bjørn. Denne bjørnen ble senere drept av mennesker. Selv om episoden skjedde på svensk side av grensa, mente Bamsefar at vi kan risikere at bjørneliv går tapt også i Norge.

Skogmusa mente at de fleste mennesker er snille, og at de bare unntaksvis angriper bjørn, jerv og ulv. Dessuten hevdet skogmusa at rovdyrene burde være glad for at menneskene satte ut mat (sau) i områder der rovdyra kunne ferdes. Dette utsagnet reagerte ulven på, og minnet forsamlingen om at de som spiste sau ofte ble angrepet av onde mennesker.

Elgen tok rovdyras parti og fortalte at mange elger ble jaget og drept hvert år. Menneskene synes å ha den mat de trenger, men likevel dreper de hjort og elg. Gjør de det bare for ren underholdning, undret elgen. Bjørnen la til at menneskene også bruker hunder, og dette skaper angst hos de fleste av skogens dyr.

Ulven ønsket at rovdyra burde bruke vetorett angåene forvaltningen av menneskene. Dette på bakgrunn av at menneskene forurenset og ødela naturen, og det ble stadig flere av dem. Flere ulver er blitt drept av mennesker, uten at ulven hadde tatt livet av et eneste menneske. Dessuten hadde ulven flere slektninger som satt i fengsel i Kristiansand.

Pinnsvinet minnet rovdyra og de øvrige representantene om at de måtte forholde seg til erklæringen de tidligere hadde fått flertall for. De fleste mennesker er snille mot de fleste dyr, og hvis pinnsvinet hadde hatt all makt, ville de heller satt inn tiltak for å begrense trafikken på veiene.

Møtet endte med at dyrene gav menneskene en begrenset mulighet til å øke i antall, men Bamsefar og jerven fremmet krav om ny behandlig av saken dersom flere rovdyrliv går tapt som en følge av menneskenes adferd. Dersom menneskene ikke klarer å opptre fornuftig i naturen, vil rovdyrene fremme forslag om å begrense bestanden.

Jerv. Foto: fotoakuten.se

Foto av jerv: fotoakuten.se

Denne artikkelen har 2 comments så langt!

  1. Daniel Olsen says —

    Haha, den der var litt genial. Vil tilogmed kalle den noe balansert …!

  2. May - Harriet Seppola says —

    Denne var ubeskrivelig god , så god at etter å ha fått så mange idiotiske meninger på origo om at det finnes altfor mange rovdyr i Norge, ble jeg i kjempegodt humør igjen.

Skriv en kommentar