Kjøpe leilighet i Kroatia?

Kroatia er et vakkert land som tiltrekker seg stadig flere nordmenn. Landet tilbyr sol, varme, et hyggelig folk, vakker kyststripe og lave priser på forbruksvarer. De siste årene har mange kjøpt seg leilighet i Kroatia, og det bygges stadig nye leilighetskompleks i landet, selv om etterspørselen er større en tilbudet. Prisene på leilighetene har steget sterkt de siste årene, og Kroatia er ikke lenger et billig land i så måte. Man kan fremdeles få rimelige tomter og boliger, men dette gjelder ikke den populære kyststripen.

Del av strandsonen i Tucepi på Makarskarivieraen. Foto: Kystbloggen

Hva koster så en leilighet i Kroatia? En tur innom et par av eiendomsbyråene i Makarska, gav en viss indikasjon. Prisene i de populære turistbyene langs Makarska-rivieraen ligger gjerne på 2000 euro eller mer per kvadratmeter. Det betyr at prisen på en leilighet på omlag 60 kvadratmeter lett overskrider en million kroner. Du må da regne med at leiligheten er et stykke fra sjøen, men gjerne med utsikt til Adreaterhavet. Nye leilighetskomplekser bygges nå helst bakenfor sentrumsbebyggelsen (som i Baska Voda), og dette gjør at avstanden til sjø og strand øker.

Vil du ha en ny og stor (70 kvadratmeter +) leilighet med minst to soverom og havutsikt, må du regne med at prisen lett kommer opp i 1,5 millioner kroner. Har du spesielle krav til leilighetskomplekset; som et basseng, eller beliggenhet nærmere sjøen, er prisene enda høyere. Selv om prisene har steget mye frem til 2007, forventes det at det i fremtiden vil bli enda dyrere å skaffe seg en egen leilighet langs Makarskarivieraen i Kroatia. Man kan imidlertid spare mye på flyturen til og fra Kroatia.

Husk at Kroatia er et ungt land, og man må bruke advokat eller et utbyggerfirma med godt renome når man kjøper ferieleilighet. Mange papirer kreves, og krigen i landet (samt endringer i styresett og forvaltning) har gjort at selv mange fastboende ikke har tilstrekkelig dokumentasjon på at de eier det det bor i. På ferieikroatia.com finner du mer om å ha en ferie i Kroatia og å kjøpe leilighet i Kroatia.

Båthavn i Tucepi. Foto: Kystbloggen

Skriv en kommentar