Agder-båter i Blomvåg på 1950-tallet

Her kommer et fint bilde fra Blomvåg utlånt av Ivar Jonassen. Bildet ble tatt i forbindelse med fiske etter makrellstørje der en rekke skøyter fra Vest-Agder deltok. Bildet er fra 1953 eller 1954, og vi ser Blomvåg kirke ruve i bakgrunnen. Det scannede bildet er for lite til å forstørre, men en del av båtene lar seg identifisere.

Blomvåg 1953

Den grå kutteren til venstre er “Sjømann” (H 1 A). Deretter følger “Rossøy” med følgefartøy. Den grå båten i midten (med not på dekk) er “Sonja” med følgefartøyet “Fredheim” til høyre. Deretter følger “Sørhav” og “Heidi”. Fjordbåten i bakgrunnen har jeg ikke kunnskap til å navngi (men det kan kanskje andre bidra med i kommentarfeltet).

“Fredheim” var ny i 1953 og ble brukt som følgefartøy for “Sonja”  i to år før båtene byttet roller under størjefiske. Flere bilder fra båtenes fiske på Vestlandet kan sees i artikkelen om “Sonja” og “Fredheim” på størjefiske.

Denne artikkelen har 2 comments så langt!

  1. Magne Blom says —

    Fjordbåten er “Øygard” tilhøyrande Øygarden og Sotra rutelag på denne tida. Båten har ei lang historie og enda sine dagar i Rogaland der den forliste.

  2. Kystbloggen says —

    Takk for oppklaring Magne!

Skriv en kommentar