Tørrsild – En film om hvordan du lager den

I forbindelse med at silda har inntatt kysten, haster det med å ta vare på silda som er her i så rike mengder. Langs kysten har man i århundrer tatt vare på silda ved å salte og tørke den. Tørrsild (eller torrsild som det heter på Karmøy) er en delikatesse som smaker som spekemat når den er ferdig tørket.

Tørket sild

Det er ikke spesielt vanskelig å lage tørrsild, men alt går enklere når man har gjort det et par ganger. Det tar litt tid, og kan være en kald jobb, men så er det da også givende å få lage sin egen tørrsild. Samtidig holder man tradisjoner i hevd og holder liv i vår rike kystkultur. Nedenfor følger oppskrift på hvordan du lager din egen tørrsild. I filmen nedenfor får jeg bistand fra elever som også gleder seg til å smake på resultatet.


Dette er en ganske “grapsete” aktivitet, og gjør det gjerne utendørs.

Skriv en kommentar