Beste badestrand? Test av badestrender.

Sommer, sol og ferie – badestrender er en viktig del av ferien. Både voksne og barn har sine bestemte forestillinger om den perfekte ferie, og ei fin badestrand er ofte med i dette bildet. Kystbloggen har valgt seg ut tre ulike badestrender i Europa, og gir selvsagt terningkast for å kåre den beste.

1. Alcudia Beach på Mallorca (Spania). Alcudia er en liten by med tilhørende sandstrand helt i det nordøstre hjørnet på Mallorca. Dette er den mest kjente av strendene på Mallorca, og den er omlag 2 kilometer lang. Sanden er lys beige og behagelig å gå på. Stranda har god bredde som gir god plass til soling. Barna liker langgrunne strender, og dette får de på Alcudia Beach. 20-30 meter utover blir den faktisk grunnere før den igjen blir dypere. Temperaturen er god både på land og i sjø helt frem til og med september. Litt plagsomt med alle “selgere” som forstyrrer soling og familiekos på stranda. Ellers en bortimot perfekt bade- og soleopplevelse. Terningkast 5.

Alcudia Beach. Foto: Kystbloggen

2. Tucepi på Makarskarivieraen (Kroatia). Stranda i Tucepi består av småstein; ikke skarpe, men heller ikke runde. Å gå mye på stranda oppleves i beste fall som ekstrem fotmassasje. Man bruker da helst sandaler eller badesko. På den midtre delen av stranda er stenene minst og mest behagelig å gå på, og man trenger ikke fottøy til bading. Stranda her relativt god plass til solsenger om den ikke er så bred som de to andre strendene i testen. Bak stranda er det pen beplantning som skiller strand og promenade. Man kan trygt ta med fotoapparat uten å frykte små sandkorn som kan ødelegge optikk og elektronikk. Tucepi tilbyr også hyggelige mennesker, fint sommervær ut september og fin badetemperatur i Adreaterhavet. Det trekker litt ned at barna opplever at det blir raskt dypt. Terningkast 4.

3. Åkrasanden på Karmøy (Norge). Åkrasanden er den største sandstranda på Karmøy, og den lyse sanden er ren og behagelig. Stranda strekker seg buktvis sørover og har god bredde som gir plass til soling, volleyball og andre aktiviteter (se bilde nedenfor). Dette er den fineste stranda i testen, og vegetasjon i sanddynene bak stranda er spesiell og vernet. Stranda brukes mye av turgåere og noen vindsurfere. Selv om stranda ligger litt skjermet på vestsiden av Karmøy, er temperatur og soldager et stort minus. På de få sommerdagene som tillater soling og bading, er stranda full med mange tilreisende fra hele Haugalandet. Terningkast 4.

Litt av Åkrasanden. Foto: Kystbloggen

Ingen av deltakerne i denne uhøytidelige testen kan skilte med en helt perfekt strand og/eller perfekte sole- og badeforhold. Av de tre omtalte strendene er det Alcudia Beach som når høyest opp, og da spesielt for barnefamilier.

Denne artikkelen har one comment så langt!

  1. Kristoffer Nordstrand says —

    Norges fineste badestrand, ligger ved “vik” i lofoten, der er min bestemor begravd!

Skriv en kommentar