300 % økning i besøk på to dager

Jeg må først innrømme at jeg ikke har gjort all verden for å markedsføre Kystbloggen, men da jeg hadde noen timer ledig i helga, måtte jeg gjøre noen grep for å se hvilke muligheter som finnes innenfor blogging og trafikk. Det er her snakk om metoder som er gratis, men markedsføring tar litt tid – og særlig i begynnelsen. For de fleste bloggere er dette kjent stoff, men her er noen grep som i løpet av de to siste dagene har gitt beviselig effekt (fra 30-40 besøk til over 100 per dag), og kanskje inspirere ferske bloggere. Økningen i besøk er beregnet ut fra den åpne statistikken til Kystbloggen hos ratix.no.

1. Linker fra egne og andres nettsider. Når man blogger, er man noen ganger så heldig at andre bloggere lager en link til deg på sin side. Da gjengjelder man gjerne gesten slik at begge parter har muligheter til å få økt besøkstall. Har du andre nettsteder, er det naturlig at du også bygger linker til bloggen din fra disse. Det er da en fordel at det er et visst sammsvar mellom nettstedet og bloggens innhold.

2. Bruk forum. Det finnes haugevis av forum på nettet, både norske og engelskspråklige. Ved å gjøre noen google-søk, kan du enkelt finne noen forum som omhandler ting du har blogget om, eller der dere har sammenfallende nisje. Registrer deg og skriv konstruktive innlegg der du også linker til relevante poster på din blogg (uten å overdrive). Dette gir jenvt med besøk til bloggen.

3. Ping bloggrevyen.no. Ved å bruke bloggrevyens ping-tjeneste, kan du enkelt få andre til å se når du har skrevet en ny post på bloggen. Her har Kystbloggen gode erfaringer

4. Ping kudos.no. Her må du først registrere deg. Når du legger inn en ny post fra bloggen din, kopierer du også litt av hovedinnholdet eller ingressen. Hos Kudos kan du også gi poeng til innlegg du liker. Dette var en av tjenestene som gav sterkest økning i besøkstallet på Kystbloggen.

5. Bruk bloggarkivet.net. Her trenger du ikke å registrere deg, men ellers er tjenesten ganske lik kudos. For Kystbloggen gav dette bare en svak økning i besøk.

6. digg.com. På Kystbloggen finnes det også en håndfull poster på engelsk. Disse blir stort sett besøkt via treff i søkemotorer eller linker. På digg.com må du også registrere deg, men ellers er tjenesten ganske lik kudos. Kystbloggen fikk godt besøk til de engelske postene da disse ble registrert hos digg. Om effekten bare er kortvarig, gjenstår å se.

Ved å bruke punkt 1 og tre, samt å få treff fra søkemotorer (og technorati som ikke har bidratt særlig), hadde Kystbloggen et besøkstall på 30-40 per dag. De siste to dagene er samtlige overfornevnte punkter fulgt opp, og da passerte bloggen 100 besøk for første gang. Det finnes flere ping-tjenester, og du kan registrere bloggen din gratis i ulike katalogtjenester. For en fersk blogger som meg, er fokuset og gleden konsentrert om skriveprosessen. Dermed har trafikken kommet litt i skyggen. I skrivende stund har jeg også pinget Norske Blogger, uten ennå å kunne gi noen evalueringe av effekten.

Avslutningsvis vil jeg henvise til en nyttig post på bza om ulike tjenester. Har du selv gode tips og (helst) erfaringer, så kom med dem – til nytte for meg selv og andre bloggere. Selv om økt trafikk er hyggelig, så gjør det oss ikke til bedre bloggere!!

Denne artikkelen har 8 comments så langt!

  1. bjorn @ skitx.com/forum says —

    Grattis med trafikkøkningen:)

    .. ang. det å bruke forum så er du velkommen til skitX 🙂

  2. admin says —

    Jo takk… og da var det gjort!

  3. Magnar says —

    Jammen en pen prosentsats!! Grattis. Følger annonseinntektene samme mønster?

  4. admin says —

    Nei, faktisk ikke. Økningen i besøk har ikke gitt tilsvarende effekt på annonsene. Kanskje de besøkende fra ovenfornevnte tjenester ikke er like målrettet til annonsene, sett i forhold til besøk man får fra søkemotorer og linker med høy relevans??

  5. Bjørn says —

    Søkemotor-trafikk er nok langt mer verdt med tanke på Google Ads ja. Kudos-trafikk osv. klikker ikke like mye AdSense som “noobz” fra Google / kvasir 😉

  6. admin says —

    Ja, Bjørn. Det er nok sant.. dog litt kipt. Får gå inn på nettet og avbestille sydenturen og det nye boblebadet jeg bestilte etter besøksøkningen for to dager siden.

  7. radiohode says —

    Jeg måtte jo prøve, men det var jammen skuffende, gitt. Bare cirka tusen ekstra sidevisninger? Det er jo to eller tre prosent av vanlig trafikk… 😉

  8. admin says —

    Tja, radiohode. Ser på ratix.no at du “gjør det godt”. Lykke til videre med bloggen din!

Skriv en kommentar