Tigerhai – Galeocerdo cuvier – video

Tigerhaien er en av de største haiene i verden, og også en av de farligste. God appetitt og skarpe tenner er en uheldig kombinasjon når man vet at tigerhaien kan bli over 4 meter lang. Den er da gjerne over 600 kilo tung. Tigerhaien er den eneste haien i slekten; Galeocerdo. Det stripete mønsteret på ryggen kan minne om mønsteret på en tiger, og derav har haien fått sitt navn. Dette mønsteret blir gradvis svakere etter hvert som tigerhaien blir eldre.

I Norge trenger man ikke bekymre seg over tigherhai når vi bader. Tigerhaien trives best i tropiske og tempererte havområder, og den er mest utbredt i Stillehavet. Nedenfor kan du se en liten video der vi tydelig ser haien og mønsteret som har gitt navn til den.

Filmen er hentet fra youtube.

Skriv en kommentar