Rusefiske – et spennende fiske

Rusefiske er både enkelt og effektivt. Har du en liten båt, trenger du ikke gå langt ut for å sette rusene. Rusene kan settes grunt senhøstest og frem til jul. Torsken går grunt i denne tiden, og den smaker jo best i disse månedene. Sett gjerne rusene i taren, og strekk dem godt ut. Fordelen med å fiske med ruse er at redskapen tillater dager med dårlig vær. De kan settes innaskjærs og du trenger ikke å dra dem neste dag. Ei ruse kan gjerne stå i 3-5 dager før du trekker den.

Ruse med krabbe. Foto: fiskeri.no

Rusefiske er spennende på den måten at du vet aldri hva du får. Du kan egentlig få det meste og de fleste fiskeslag. Krabbe går gjerne inn i rusekammeret, og det samme gjelder hummer. Sistnevnte er ikke lov å ta i ruser, og all hummer tatt i ruser må settes ut igjen. De vanligste fiskeslag som entrer rusa, er torsk, lyr og sei. Rusefiske har lang tradisjon i Norge og de brukes ofte i forbindelse med levendefangst av torsk som skal omsettes i juletider.

Torsk i ruse. Foto: fiskeri.no

Ei ruse koster gjerne 700-1000 kroner, men da har du et fiskeredskap som varer i mange år. Da har du også et påskudd til å komme det ut på sjøen selv på litt kalde dager.

Skriv en kommentar