Stor hummer i garn

I dag kom det en uventet overraskelse da toggegarnet ble halt opp. Jeg trodde først at det var en tareklynge som nærmet seg overflaten, men ble usikker da jeg hørte et dunk mot ripa. Vel oppe i stampen, viste det seg en hummer av anseelig størrelse. Så stor hummer har jeg aldri hatt ombord før, selv om størrelsen ikke er imponerende. Vel hjemme ved kai, ble hummeren lirket forsiktig ut av garnet og satt i en stamp med sjøvann.

Stor hummer

Den store hummeren var et flott skue, men på denne årstiden skal de få fred fra fiskere og fritidsfisker. Dermed bar det ut på sjøen til samme plass der hummeren ble fanget. Der fikk den friheten tilbake etter å ha gitt en fritidsfisker en minneverdig båttur. En liten filmsnutt av den store hummeren – og utsettet av den – ble også laget. Den kan du se nedenfor.

Skriv en kommentar