Kudos.no gir bloggere mest trafikk!

Etter et par uker med prøving av ulike blogg- og pingtjenester, er konklusjonen klar. Ingen av de norske tjenestene kan måle seg med kudos.no når det gjelder å skape trafikk til en blogg. Bloggrevyen, diggbart.no, Norske Blogger, og Bloggarkivet har også spesialiteter og sterke sider, men dette får jeg komme tilbake til i et annet innlegg.

Ved å legge inn postene på kudos.no, har du gjort et viktig grep for å bli lagt merke til og for å få beøkende til bloggen din. Det er imidlertid noen særtrekk ved kudso som du kan merke deg.

1. Kudos poeng er avgjørende. En post med 1-2 kudos poeng, blir lagt lite merke til. En post må få helst over 4 poeng for at du skal få betydelig med trafikk fra kudos. Kystbloggen har erfart at enkelte dager har over 60% av de besøkende kommet fra kudos.no, men da henvises de fra poster som har fått mange kudos-poeng. Du kan gi poeng til deg selv, men bare ett (med mindre du har tilgang til flere PC’er; på jobb o.l.). Det kan også hjelpe å ha en kudos stemmeknapp på bloggen din (slik som du ser oppe til venstre på dette innlegget).

2. Overskriften er viktig, og leserne på kudos.no er veldig opptatt av videoklipp (i alle fall ifølge de postene som får mange kudos-poengene). Videoklippene er som regel hentet fra youtube og lignende nettsider. Et snev av “fjortis-humor” er ikke til å unngå. En blogger vil merke seg at slike enkle poster kan få mange poeng, mens reflekterte og godt formulerte bloggposter kan havne langt nede på listen over de mest “populære”.

3. Kommentarer på kudos.no er ofte mer verdifulle enn kudos-poeng. Når noen skriver inn kommentarer til en post, betyr det at posten har skapt en reaksjon hos leseren. Poster med mange kommentarer utløser besøk. Skal du finne gode, kreative og engasjerende poster, kan du rangere postene etter antall kommentarer mer enn ut fra antall poeng.

4. Kudos har mange besøk, og kan generere uant mye trafikk til blogger. Trafikken har imidlertid noen særtrekk. Den varer ikke så lenge. Så lenge et innlegg er nytt og populært, vil du få mange besøk. Det vil si at trafikken kommer i bølger hver gang du legger inn en ny post. En post avgir omlag 90 % av sin trafikken fra kudos i løpet av de to første dagene. Deretter er det heller stille. Er du så heldig at du kommer inn på lista over ukas- og månedens beste, varer trafikk-effekten lenger.

Kudos.no er altså best på å generere mye trafikk til en blogg på kort tid, men er kanskje ikke plassen der du finner de mest trofaste leserne. Målgruppen for din blogg (og evt. for annonsene dine) finner du derfor nødvendigvis ikke i samme grad som den økte trafikken.

Denne artikkelen har 8 comments så langt!

 1. kaasa says —

  hvilke andre tjenester har du testet, og hvor mye mindre var effekten? Jeg bruker ofte i1.no, diggbart.com og msn reporter, men foretrekker kudos sett fra et brukerståsted.

 2. admin says —

  Hei kaasa! Har endret litt på ingressen slik at det kommer frem hvilke andre tjenester jeg har prøvd eller holder på å prøve ut. Skal innrømme at jeg ikke har brukt i1.no og msn reporter – men det var jo gode forslag!! Effekten når det gjelder besøk fra bestemte innlegg er enorm. Veldig forenkelet kan jeg si at X tjeneste kan gi 10 besøk på et innlegg, mens kudos gir 100 på samme innlegg i samme tidsramme.

 3. Gullars says —

  Nåja…har aldri gjordt det spesielt skarpt i popularitetskonkurranser.

  Tror ikke Kudos er greia for meg ;-D

 4. Thomas L says —

  Har vurdert å prøve kudos, men passer kanskje ikke siden bloggen min er på engelsk.

  Noen av postene mine har vært populær på stumbleupon og et par har fått flere tusen besøkende i løpet av en dag.
  Men som du sier så er det få som blir trofaste lesere.

 5. picxx says —

  Har ikke prøvd kudos så mye, men har fått inntrykk av at det stort sett enten er veslevoksne fjortiser eller middelaldrende ungdommer som mer eller mindre stemmer deg der. Selv har jeg defintivt bedre uttelling på msn reporter.

 6. Øyvind Sæther says —

  Jeg har skrevet ett WordPress-innstikk som setter knapper for Kudos.no og Diggbart.com under blogginnlegg.

  Du og din familie og dine venner har nå tilgang til denne WordPress-innstikk teknologien. Kildekoden er under GNU GPL, hvilket betyr at dere alle er frie til å bruke den, endre den og dele den med venner og kjente.

  På konfigurasjonssiden er det mulig å velge å bare vise knapp for kudos.no, diggbart.com eller begge. Alle som behersker PHP-teknologi kan fritt legge til andre tilsvarende tjenester (og gjerne sende meg en diff, så alle kan nyte godt av slike forbedringer).

  @kaasa: Hvorfor foretekker du kudos.no over diggbart.com? diggbart bruker GNU GPL CMS systemet Pligg (hvem som helst kan bruke Pligg teknologien på en LAMP tjener og lage en tilsvarende tjeneste på ca. 10 minutter). Det går helt fint å endre på diggbart.com ved å endre oppsettsfiler og PHP-filer.

 7. admin says —

  Takk for nyttige kommentarer! Picxx har rett i sin opplevelse av kudso, og jeg nevner det jo også i innlegget (jfr. “fjortis-humor”.
  Til Øyvind: Takk for opplysninger. De fleste bloggere kan nok ikke så mye om PHP-teknologi (inkl. meg selv), og da er det nyttig å få slike tips om innstikk. Vi har nok ulike erfaringer med de ulike tjenestene, og jeg skriver om det som fungerer best for meg og min blogg. Som nevnt skal jeg komme tilbake til mine erfaringer med andre blogg-tjenester. Regner med at jeg i kveld får publisert litt om mine erfaringer med Bloggrevyen.

 8. Linksiden.no says —

  Kudos.no er borte, diggbart.com funker ikke, så hvorfor ikke ta en titt på linksiden.no?

Skriv en kommentar