Ny stor hummer i garn

Da jeg tidligere i sommer fikk en stor hummer i toggegarnet, trodde jeg at dette ikke kom til å bli en vane. Tilbake på sjøen etter ferie og bunnsmøring av båten, skulle det bli en ny hummer første helga på sjøen. Denne gang var det flyndregarn. Garnet var helt rent, og det var ikke en fisk å se, bare noe jeg trodde var en en kvast med tare. Vel ombord vise det seg at “tarekvasten” var en stor hummer.

hummer garn1

Dermed bar det til lands (3 minutts tur) for å få hummeren ut av garnet. Heldigvis har flyndregarna bare ett lag med store masker, så det gikk rimelig greit å få hummeren uskadd ut av floka.

hummer i garn

Fri fra garnet, ble hummeren satt i en stor stamp (type “oransje” som vist nedenfor) og målt til 43 cm fra hale til horn. Litt fotografering ble det også. Deretter bar det ut igjen på sjøen for å sette hummeren tilbake på samme sted som den ble tatt. Jeg mistenker at det var en dame, men noe utrogn hadde den ikke. Dermed har jeg funnet en ny lokalitet der jeg skal prøve teinene i oktober, men det spørs om ikke disse store hummerne er litt for store til å komme inn i kalvene på teinene mine.

hummer klo

Skriv en kommentar