Podgora – en vakker ferieby i Kroatia

Podgora ligger vakkert til midt på Makarska-rivieraen. I likhet med mange av de andre småbyene langs rivieraen, har Podgora både strand og båthavn (faktisk to av sistnevnte). Stranda består av småstein, og ovenfor stranda følger en promenade som gjør det enkelt å gå langs hele strandlinja som utgjør Podgora. De største hotellene finner vi i østre ende av stranda, mens sentrumsbebyggelsen er konsentert i området fra den største båthavna i vest og til litt over midten av bukta mot øst. Butikker og kafeer finnes langs hele promenaden. Prisene på mat er langt lavere enn i Norge; i snitt halv pris.

Podgora fra øst mot vest. Foto: Flickr
Podgora er en turistby, og den kan gjerne sammenlignes med nabobyen Tucepi som ligger like nordvest for Podgora. En spasertur på stien til Tucepi tar en liten time fra sentrum til sentrum. På veien passeres en nudiststrand – slik at du er forberedt! Tar du buss eller taxi er det ikke mer en 15 minutter til rivieraens hovedstad; byen Makarska.

Podgora. Foto: Flickr

På stranda i Podgora er det folksomt i turistsesongen, og stadig flere skandinaver har oppdaget Kroatia som feriemål. Om høsten kan man fremdeles oppleve varme og fine dager, og da er det langt bedre plass på stranda.

Det er også andre ting å se i området. I fjellskråningen over byen ligger flere små landsbyer med tilhørende kapell. Man kan leie sykkel i Podgora til slike turer, eller enkelt og greit ta bena fatt. Også i selve Podgora finnes små kirker/kapell, og noen er riktig så gamle. St. Tekla er bygget så langt tilbake som i 1630. Podgora var opprinnelig ikke noen maritim by, men etter jordskjelvet i 1962 ble dette endret til slik byen fremstår i dag. Nærmeste flyplass ligger utenfor Split. Bildene er hentet fra Flickr: foto1 og foto2.

Mer om Podgora og andre vakre reisemål i Kroatia kan du lese på ferieikroatia.com

Denne artikkelen har 3 comments så langt!

 1. silje helene says —

  det er kjempe fint der i pogdora
  har vært det

 2. frank a. elsa.b. says —

  Var i Podgora i begynnelsen av 90 tallet med familien.
  Det herligste stedet vi har vært. Vi har ofte ønsket oss tilbake dit. (ikke alltid det passer)
  Regner med at det fortsatt er et bra sted, og at vi
  igjen kan få oppleve dette stedet og de gjestfrie
  folkene der.
  mvh. frank a. 23/9-12.

 3. Franko says —

  Excellent post about Podgora.I live here.
  Here you have more photos http://www.makarska-rivijeraapartment.com/podgora.html

Skriv en kommentar