Gradac – i enden av Makarska-rivieraen

Vesle Gradac er den sørøstligste byen på den vakre Makarska-rivieraen. Mot nordvest ligger hele den nydelige rivieraen med alle de vakre småbyen – et paradis for turister som ønsker seg sol og varme i et trygt og rolig land. Foto nedenfor er hentet fra Flickr.

Gradac. Foto: Flickr

På denne delen av rivieraen er Gradac en av de største byene, selv om den ikke kan sies å være stor. De lange strendene er omgitt av et grønt belte og høye grå fjell bak byen. Stranda består av småstein, og i hver ende av bukta går strandlinja over i knauser og lave klipper. Mot nordvest, starter ei ny strand, og Gradac kan derfor sies å strekke seg over to bukter. Det meste av sentrumsbebyggelsen befinner seg på det lange neset som skiller de to buktene. Å handle mat eller å spise ute, er meget rimelig.

Som i de andre byene langs rivieraen er det også gamle kapell og kirker i området. St. Michael ble bygget i 1852 og kan vise frem tre marmor-alter med statuer. Det er også et kloster og ruiner etter et middeladertårn ikke langt fra Gradac. Hvis man vil ha avveksling fra badestranda, kan man ta spaserturer i området bak byen der stier går gjennom frodig skog og rester etter gammel bebyggelse. Også i fjellene bak byen kan man gå lange turer og få panoramautsikt over byen og fortsettelsen av rivieraen.

En tur i buss eller taxi for å handle og å oppleve Makarska er også å anbefale. Makarska er den største byen på rivieraen, og ligger c. 4 mil fra Gradac. På veien vil du også passere idylliske badebyer som Podgora og Tucepi. Nærmeste flyplass til Gradac er Split.

Gradac med utsikt østover. Foto: Flickr
Tar du turen østover fra Gradac, svinger veien opp i fjellene for så å gå tilbake til kysten før man når grensen til Bosnia Herzegovina. Dette landet må du gjennom dersom du vil besøke Dubrovnik. Foto over er hentet fra Flickr

Skriv en kommentar