Småflyndrer – enkel og god mat

Som fritidsfisker får man ofte flyndrer, om det er på krok, i garn eller i ruse. Mange flyndrer er små, og de er da vanskelig å filetere. Arter som lomre, tunge og sandflyndre kan derfor brukes hele. Det samme gjelder mindre eksemplar av rødspette, piggvar og slettvar.

1. Sløy fisken. Ta av hode og vask den godt inni. Klipp av finnene og sporen (halen). På små flyndrer kan du bruke en saks til å kutte av de lange finnene som strekker seg rundt det meste av fisken.

2. Lag noen kutt i fisken. Skjær eventuelt et hakk langs ryggbenet (se bilde nedenfor). Krydre så fisken på begge sider med salt og pepper. Du kan også lage en enkel marinade med krydder, løk og urter og smøre den over hele fisken.

3. Stek fisken på i olje og smør på panne. Bruk sterk varme og ha gjerne et lokk over for å sikre gjennomsteking. Når den er blitt gyllen, snus den. Server flatfisken i hel tilstand.

4. Fiskekjøttet skrapes av fra midten av fisken og ut til sidene. På den måten får du beinfritt kjøtt. Snu så fisken og gjør det samme på undersiden.

Stekt sandflyndre. Foto: Kystbloggen

God appetitt!

Denne artikkelen har one comment så langt!

  1. Thomas L says —

    Ser fantastisk ut!

    Må testes neste gang jeg setter bunngarn.
    Det blir vel mange måneder til… Vinteren kan være hard for oss fiskere 😉

Skriv en kommentar