Silda er kommet til Karmøyfeltet

Ja, så kom det endelig sild til Karmøyfeltet. I fjor ble det ingen ting, mens i år ser man mye sild vest av Ferkingstad og Åkrehamn.

garnsild

Det var to de samme båtene som var ute for to år siden som natt til 4. mars hadde satt garn i sjøen. Og full klaff ble det for begge to. Se evt. film fra sildefiske med disse båtene i 2013.

Sild på dekk

 

En Veabu kom først inn med fangst, og like etter kom “Lydia” inn til Indre Havn. Begge hadde fått opp ei lenke, men hadde mer i sjøen. Det var så  mye sild at man måtte la resten vente til båtene hadde kvittet seg med en del vekt.

salg av sildDet gikk ikke mer enn 5 minutt fra første båt la til kai, før de første kundene dukket opp. Snart gikk salget raskere enn man klarte å få silda ut av garnmaskene.

sildesalgDet var ingen ting å utsette på omsetningen, og snart var kaien full av biler, sildehungrige rogalendinger og nysgjerrige tilskuere. Ja, så fikk vi oppleve dette i år også, og det er ennå så tidlig at vi kan få flere slike dager mens silda oppholder seg på gytefeltene her sør.

Skriv en kommentar