Hummerfiske 2015 – Like dårlig som i fjor?

Hummer har jeg fått i sommer også, men da i garn. Nå ligger det både teiner og ruser i båten, og i kveld skal de i havet. Jeg starter med 2 hav(fiske)teiner, 3 biltema-teiner og 3 ruser. Været virker godt, og kan umulig bli dårligere enn høsten 2014. De to siste dagene har rusene blitt ordnet, og det var mye tråd som måtte skiftes etter tøffe forhold sist høst.

Poenget med ulike redskap er i hovedsak å demme opp for bomturer i jakt på hummeren. Som regel er det krabbe i hummerteinene, og da er det kjekt å ha noen ruser som torsken kan besøke. Fisketeinene kan man også risikere å få fisk i, men med disse teinene er målet å invitere de store hummerne (som jeg de to sistet årene bare har fått i garn). Mye krabbe blir det uansett i alle redskapene.
hummer garn1

I morgen blir første hal, men etter fjorårdets ene hummer er forventningene lave. Moro er det uansett, og det blir uansett god krabbe og fisk utover høsten. Som i hummersesongen 2014, så er det bare å dele egne erfaringer i kommentarfeltet nedenfor. Eldre innlegg er sperret for kommentarer grunnet mengder med automatisk utsendt spam. Lykke til med sesongen.

Denne artikkelen har 5 comments så langt!

 1. Jonny says —

  Endelig! Har fire teiner i sjøen her i Bergen, og fikk en hummer på første trekket. 26 cm, utvendig rogn og satt tilbake i sjøen. Men likevel en hyggelig bekreftelse på at agnet virker og at plassen som funket i fjor fremdeles har hummer. 🙂 Skitt fiske!

  Ps. Hva tror du om å bruke krabbe som agn i teinene? Vil det kunne trekke til seg hummer, og kanskje holde krabbene unna? Det sies at hummeren ikke går inn i ei teine med (levende) krabbe i…

 2. Kystbloggen says —

  Grattis med hummer. Opplevelsen ved å få dem ombord er kanskje større enn å spise dem, så å få slippe ut en rognhummer er også et godt minne.

  Vet at noen bruker krabbe som agn for å hindre at krabbe fyller teinene. Vet ikke hvor effektivt det er for å lokke til seg hummer sammenlignet med annet agn. Har selv dradd mine 5 teiner to ganger nå. Ca 30 krabber hver gang. Lite mat i krabben også. Prøver igjen i morgen, og da skal tre ruser også sjekkes. Lykke til vindere 🙂

 3. Novise says —

  Sesongen i gang for fullt her på sydtuppen og da slår uværet til i kjent stil. 7 hummer på 24 teinetrekk er greit, men 3 rognhummer ut igjen.Kan ikke si de slippes med glede, selv om jeg er helt for ordningen…

 4. Eivind says —

  I år har fisket startet fantastisk. 37 hummer allerede, hvorav 11 har hatt rogn og 3 har vært for små! 🙂

 5. Kystbloggen says —

  Gratulerer til Novise og Eivind med hummer i teinene. Har selv hatt 15 hal (5 teiner), men der har det bare vært mye krabbe. Ikke er det mat i den heller. Torsk og lyr i rusene har det imidlertid blitt. Nå er det sterk kuling, så det er pause her i sørvest.

Skriv en kommentar