Makrellstørja viser seg for “Bluefin”

You are currently browsing comments. If you would like to return to the full story, you can read the full entry here: “Makrellstørja viser seg for “Bluefin””.

Denne artikkelen har 9 comments så langt!

 1. Kystbloggen says —

  I dag (23. august) gikk “Bluefin” tidlig ut fra Fedje og satte kursen nordover. Vinden økte, og det ble ikke sett fisk. Nordvest av Utvær valgte de å gå på sør til områdene der de så mye fisk i går, like vest av Øygarden. Vest av Blomvågen ble det sett fisk, men den viste seg i mindre grad enn i går. Den var oppe i bare noen sekunder før den forsvant. Det er mye pir og fugl i området. Ingen fangsting.

 2. Kystbloggen says —

  Etter natt i Blomvågen, ble kursen satt litt på sør i dag tidlig. Håpet er å finne fisk med en litt roligere adferd enn den som har går i pir vest av Øygarden. Imorgentimene fant de snart fisk nordvest av Løna. Kl. 09.30 kastet de vest av Løna, men fisken er like vill og uberegnelig som de to tidligere dagene. Det er rikelig med fisk å se, men den har en adferd som gjør den vanskelig å ta med not.

 3. Kystbloggen says —

  Så ble det da en fin fangst på 29 fisk 24. august. Les om den her. Etter levering i Florø har båten kjørt i hele natt på sør. “Bluefin” så et par sprett da de passerte Selbjørnsfjorden, men valgte å kjøre litt lenger på sør. I halv tolvtiden snudde de på nord igjen. Fisken viser seg ikke oppe i overflaten på samme måte nå, og det blir mer kjøring og leting.

 4. Kystbloggen says —

  I går ettermiddag var “Bluefin” en tur inn i Korsfjorden før de igjen gikk ut til ytre kyststrøk og sør mot Selbjørnsfjorden og videre sør til Skotningen. I natt har de drevet på nord vest av Bømlo. Så langt i dag har letingen vært konsentrert om områdene vest av Selbjørnsfjorden og Austevoll.

 5. Kystbloggen says —

  Etter et bomkast tidligere i dag, ble det fangst etter et kast kl. 16.30. 31 fisker ble tatt. Les om saken her.

 6. Kystbloggen says —

  I går (29. august) var “Bluefin” tilbake på feltene vest av Sunnhordland. De hadde et bomkast vest av Selbjørnsfjorden, men fisken er fremdeles urolig og vanskelig å fange. I morgentimene i dag gikk de inn til Storebø.

 7. Kystbloggen says —

  I dag har “Bluefin” gått ut på se samme områdene (vest av Austevoll). Like før kl. 08.00 kastet de nordvest av Fugløy og fikk 2 makrellstørjer. I skrivende stund har de fått fisken ombord og leter videre i samme område.

 8. Kystbloggen says —

  Fredag 1. august kom fikk “Bluefin” en ny fangst. 27 fisk ble tatt fredag. Det var da 29 fisk i rommet. Lørdag tok de ytterigere 20 fisk. Søndag startet lossing av de 49 fiskene i Florø. I dag har båten kommet seg sør igjen, og jakten er i full gang. Total har “Bluefin” tatt 109 fisk.

 9. Kystbloggen says —

  I dag var været igjen godt, og “Bluefin” tok 34 størjer vest av Fugløy. Dette er årets største kast i antall fisk.

Skriv en kommentar