Spenstig CD – Lyd fra båtmotorer!

Det kan høres ut som en spøk, men det er nå gitt ut en CD med motordur. Noen vil kalle det støy, mens andre vil beskrive det som “søt musikk”. Det kan høres ut som om en slik utgivelse vil bære preg av ensformige låter, men ulikt turtall gir en viss variasjon. Låtene holder seg i alle fall godt innenfor en bestemt sjanger.

Det er Norsk Fiskeværsmuseum i Å i Lofoten som står bak utgivelsen. Med tittelen “Dunk, dunk langs norskekysten”, er innholdet gitt. Her kommer slagerne som perler på ei snor; Wichmann, Brunvoll, Union, Sabb m.f. I tillegg til motorfavorittene samt noen andre kjente lyder, følger det med et 20 siders hefte med tekst og bilder. Vil du ha en detaljert oversikt over innholdet, kan du besøke museets nettside.

Dette er kanskje den mest spenstige satsingen fra et norsk fiskerimuseum, og det kan faktisk slå ann. Lyder kan virke på samme måte som er som bilder og særegne lukter; det bringer frem minner, tanker og følelser fra en tid som var.. . Mange av kjøperne vil kjenne igjen motorene uten å måtte se på coveret under avspilling. Om det blir en oppfølger til CD’en er ennå uvisst, men en kandidat til Vol 2, kan jo være “Barodd” med sin 60 HK Rubb?

Skriv en kommentar