Artig statistikkmåler for blogg m.m.

I min søken på å finne gode gratis statistikker for Kystbloggen, kom jeg over en artig liten sak fra USA. En liten kode ble plassert nede i “footeren” på Kystbloggen, og dermed var jeg i gang.

Statistikken fra amung.us er på ingen måte komplett og gir begrenset informasjon om aktiviteten på bloggen, men dens styrke ligger i at den oppdateres “live”. Den viser til enhver tid hvor mange som er inne på bloggen, og på et verdenskart kan du følge med på hvor de besøkende kommer fra. Samtidig får du kontinuerlig overvåke (under kartet) hvilke poster som blir besøkt. Alt dette opptaters live, og det er disse funksjonene som er mest spennende med amung.us. Statistikken er offisiell, og alle som klikker på måleren vil kunne se aktiviteten på din blogg/nettsiden. Da denne nå er satt inn på Kystbloggen, kan du her se hvordan dette fungerer. Klikk deretter funksjonen “maps”, og skroll ned for å se den siste aktiviteten.

Den grafiske fremstillingen av aktiviteten viser det høyeste, det laveste og det gjennomsnittlige besøkstallet for hver time. Savner her en totaloversikt og skulle helst ha fått en oversikt over henvisere. Som sagt, langt fra komplett – men en viss underholdningsverdi er ikke å komme bort fra.

Amung.us er åpenbart finansiert av adsense-annonser, noe du raskt vil se dersom du besøker nettstedet.

Denne artikkelen har 3 comments så langt!

  1. Gunnar Andreassen says —

    Glimrende tips! Takker! 🙂

  2. Geir says —

    Er dette det samme verktøyet jeg beskrev på Bloggrevyen den 21. desember?. Nysgjerrig, ikke bitter…:-P

  3. Kystbloggen says —

    Jepp, Geir, samme greiene! Men; der var ikke der jeg oppdaget amoung.us, og jeg ser at du har en bedre beskrivese av det på din blogg enn der jeg fant det.

Skriv en kommentar