Gratis trafikk til engelskspråklige blogger – Entrecard

Entrecard.com har inntatt den engelskspråklige bloggverden med storm. Hos Entrecard har du en konto der du samler opp poeng (credits). Poengene kan du bruke til å kjøpe deg annonseplass på andre blogger. Systemet er smart, oversiktlig og det genererer trafikk til bloggen. Hvordan dette tar seg ut på en blogg, kan du se til høyre på den engelske utgaven av Kystbloggen; A fish blog

Registrering: Når du registrerer deg hos Entrecard, får du en konto med et kontrollpanel. Du må også ha en logo (125 x 125 pixler) som du laster opp til kontrollpanelet. Du må oppgi hvilken sjanger bloggen din passer best under. Du velger også hvor stor annonseplass du vil avse på din blogg, og limer koden inn i bloggskriptet. På dette området vil andre bloggers logo vise (men bare etter at de er godkjent av deg).

Å tjene poeng: Når du besøker andre Entrecard-brukere, kan du legge igjen ditt visittkort (som da vises på dennes kontrollpanel). Ved å legge igjen kortet, får du et poeng. Du får også poeng når andre legger sitt visittkort på din blogg. Når noen ønsker å annonsere på din blogg, må de betale – med poeng.

Å annonsere: I kontrollpanelet ditt vil du finne funksjonen “Campaign”. Der finner du en oversikt over alle som du kan annonsere hos. De mest etablerte er dyre. Nyeregistrerte blogger kan du få en annonse hos for bare 2-4 poeng (for et døgn). Det kan derfor være lurt å se på “Most Recent” og være rask til å annonsere hos disse. Etter noen dager vil du få opparbeidet flere poeng, og du kan bli mer kresen når det gjelder hvem du vil annonsere hos. Du kan også se gjennom annonsører ved å bla gjennom bestemte kategorier.

Å få annonser: Når noen vil annonsere på din blogg, vil deres visittkort legge seg i køen med annonsører. Du må selv godkjenne dem før de legger seg i rekken over kommende annonsører på din blogg.

Statistikk: Entrecard har også grei statistikk. Når du annonserer på en annen blogg, vil du se hvor mange besøk denne har gitt til din blogg. Du kan også legge blogger til i dine favoritter slik at alltid har oversikt over de bloggene som passer best til din målgruppe og som gir best trafikk. Du har også kontroll over når din logo vises på andres blogger.

Konklusjon: Entrecard er et gratis og effektivt linkbyttesystem der du selv bestemmer hvem du vil bytte link med. Dersom du har annonseplass å avse, vil Entrecard være et godt tiltak for å generere trafikk. Det er også blogger på andre språk på Entrecard; og hvis også norskspråklige blogger registrerer seg, kan det bli et trafikkskapende system også for norske blogger.

Denne artikkelen har 2 comments så langt!

  1. picxx says —

    Entrecard er et flott bannerbyttesystem, og om man har godt med poeng er det heller ikke noe i veien for å omgjøre disse til noen blanke kroner.

    Når det gjelder norske bloggere tror jeg de er livredde for å prøve alt som kan forveksles med at det er nytt og/eller nyskapende. Ikke vil de tjene penger på bloggene sine, ikke vil de bytte bannere, trafikk eller noe annet (med unntak av trackbacks) og er generelt ekstremt kjedelige side eiere….men, det er bare mitt inntrykk da 🙂

    Ha en fortreffelig søndag 🙂

  2. Kystbloggen says —

    Takk for hilsen picxx. Vet om flere norske bloggere (som har engelskspråklige blogger) som nå bruker Entrecard, og det gir utvilsomt trafikk. Når man skriver noe (på norsk eller engelsk) så ønsker vi jo at noen har glede av å lese det. Entrecard åpner for at likesinnede kan finne hverandre og kan “annonsere” på hverandres blogger. Hadde vært moro med en norsk versjon av Entrecard – til glede og nytt for både bloggere og lesere.

Skriv en kommentar