Glimt fra størjefiske – Del 15

En av båtene som utmerket seg på størjefeltene på 1950-tallet var “Viking 2” (B 29 B) fra Døscherholmen.

Viking II på støjefiske. Foto: HI

Allerede i 1952 markerte båten seg på størjefiske, og med Gullbrand Olsen som bas og reder, ble “Viking 2” blant de beste båtene år etter år. Det som var spesielt med denne båten var at den hadde mange storkast blant fangstene. I september 1958 tok båten fra Sund hele 430 makrellstørjer i ett kast. Karsten Eliassen forteller:

“Det var et nydelig vær og havblikk. Kvelden gikk mot natt og det var så vidt mannen i tønna kunne se et blink nede i sjøen. Vi kasta ved Hisken og det viste seg å være mye fisk i nota. Størja døde fort, og det ble en enorm tyngde i nota. “Viking 2″ la seg godt over, og vannet fløt innover dekket. Heldigvis kom det to sløyefartøy som etter tur la seg på nota. Vi måtte pike opp en god del fisk for å klare å få løfte resten av fisken til overflaten.”

Dette året ble “Viking 2” beste båt i Hordaland. Året før (1957) var båten nr. 2 etter “K.S.K.”. Bildene på denne siden er tatt i 1959. Nota er satt og man har begynt å snurpe. Flere glimt fra størjefiske ser du her.

Viking II med kast.

Skriv en kommentar