Stripete isfjell

Tidligere på Kystbloggen er det vist et “marmorert isfjell” fra Sørishavet. Denne gang vises et annet fenomen skapt på fastlandsisen i Antarktis. Den største delen av isfjellet nedenfor kan ved første øyekast virke å være delt.

stripete isfjell. Foto: Øyvind Tangen
Den mørke stripen er imidlertid ikke laget av skygger, men det er en del av isfjellet. Et nærbilde av fenomenet viser at den mørkeblå stripen er skapt av frosset vann. Dette vannet har mest sannsynlig vært smeltet overfaltevann på isen.

Stripe i isfjell. Foto: Øyvind Tangen

Etter at isfjellet har løsnet og blitt brutt opp, har det blitt flytende på siden slik at stripen er blitt vertikal. Et annet isfjell som viser tegn på striper av frosset smeltevann, ser du nedenfor.

Isfjell i Sørishavet. Foto: Øyvind Tangen

Denne artikkelen har 3 comments så langt!

  1. Einar says —

    Fantastiske bilder og gratulere, bloggen din er i Afenposten i dag og den går verden rundt i mange medier pga. bildene av isfjellene.

  2. Inni says —

    Jeg blir ikke lei av å se på; utrolige bilder.
    Riktig god påske!

  3. Kystbloggen says —

    Takk for fine ord til dere begge. Har vært på påsketur uten tilgang på Internett, og har derfor ikke vært i stand til å svare på kommentarene på bloggen. Dårlig timing med påsken i så måte ettersom det var i disse dagene da isfjellbildene ble vist over hele verden. Med en dag igjen av ferien, får jeg likevel også ønske dere en God Påske.

Skriv en kommentar