Røde Kors Hjelpekorps – en honnør

I påsken hender det at også kystfolket foretar vandringer mot fjorder og fjell. Det er uvisst om dette vandringsmønsteret er genetisk betinget, men i påsken befinner man seg gjerne på et hvitt underlag med ski under skoene. Denne påsken var intet unntak, og en av dagene ble tilbrakt i Svandalen i Sauda. Midt i bakken i barneskitrekket ble en gutt liggende på kne og rope på hjelp. Vi kom oss bort til gutten og fikk av ham skiene. Han hadde tydelig vondt i den ene foten, og han klarte ikke å reise seg. Det gikk da bare sekunder før en ung mann med rød refleksvest skrenset opp ved siden av gutten. 10 sekunder senere kom guttens far og enda en ung mann ikledd Røde Korps Hjelpekorps-vest.

Røde kors hjelpekorps

Høflig og omsorgsfult snakket de med gutten. Noen ord på sambandet ble utvekslet, og et minutt senere var snøscooter med pulk på plass. Gutten, som trolig hadde brukket benet, ble fraktet ned, og dette skjedde bare noen få minutt etter at uhellet var ute.

Røde korsps hjelpekorps i Sauda

Vi tenker ikke alltid på det, men hver påske er det svært mange som stiller påskeferien sin til disposisjon for å skape trygghet for alle oss, som med varierende kompetanse, inntar fjell og skibakker. Med sine 13500 medlemmer fordelt på 320 hjelpekorps gjør Røde Korps Hjelpekorps en kjempeinnsats over hele vårt langstrakte land; ikke bare i påsken, men gjennom hele året. En stor takk til dere alle!

Skriv en kommentar