Turistfiske og yrkesfiske i samme båt

Nå har Fiskeri- og kystdepartementet lagt til rette for at turister kan få fiske sammen med yrkesfiskere. I tillegg får turistene ta med seg fangsten, og denne kommer da i tillegg til turistenes utførselskvote på 15 kg. Turistens fangst blir avregnet mot fartyøets kvote.

Yrkesfisker og fritidsfiskere. Foto: fiskeri.no

Turistfiske er blitt en viktig næring langs Norskekysten, og det er også klart at denne næringen har muligheter for sterk vekst i de kommende årene. Vår vakre kyst og mulighetene for fiske er en av hovedattraksjon ved Norge som reisemål. Fiskereiser og naturopplevelser står sterkt hos den moderne turist.

– Vi legger nå til rette for at fiskere med kystfiskefartøy kan kombinere det å være fisker i vinterhalvåret og reiselivsvert i sommerhalvåret. Dette vil kunne bidra til å gjøre norsk kystbasert reiseliv enda mer attraktivt, samtidig som det kan øke verdiskapingen for fiskerne. Hver fisker som skal drive slik virksomhet må være registrert hos salgslaget og få utdelt egne sluttsedler. Turisten får kopi av sluttseddelen som kan vises frem ved avreise fra Norge, og fiskeren sender originalen til salgslaget for avregning av kvote, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen i en pressemelding.

Denne artikkelen har one comment så langt!

  1. Thomas L says —

    Høres ganske postivt ut. Er bra at kystfiskerne for mulighet til alternative inntekter.

    Men må si jeg er litt skeptisk til selve turistkvoten. 15kg er ganske mye fisk når turistene tar med seg hele familien + kjølebil og renskjærer fisken.

Skriv en kommentar