En fisketur i Saudafjorden

Noen ganger trekker kystfolket inn i fjordene, men selv der kan det friste med en tur på sjøen. Fjorden kan ligger stille selv om det blåser stikker og strå ved kysten. Den dype Saudafjorden fristet med sin blanke overflate og et stort register av dybder. Dermed bar det ut på fjorden med ei lita fiskestang om bord. Sluken ble først forsøkt nære land, og deretter på dypere vann etter hvert som båten ble ført sakte ut på fjorden.

Saudafjorden

Sola varmet idet den speilte seg i vannet uten at dette hadde noen merkbar innvirkning på fangsten. Etter en time med fiske på alskens dyp – uten å kjenne livstegn – gikk tankene over til andre redskaper. Det var nok fisk i dypet, men da burde jeg brukt liner eller snik. Noe småfisk ble også observert vakende langs land; kanskje laks eller sjøørret?

Etter halvannen time var tålmodigheten slutt når det gjaldt håp om å få fisk på sluken. Naturopplevelsen og været var det ingen ting å utsette på, men det begynte å bli slitsomt å pilke med stang; nå på 120 meters dyp, uten antydning til at det var fisk nede i mørket. Med en viss skuffelse ble snøret halt opp i stor fart, men fire meter fra overflaten var det endelig livstegn i snøret. Sluken ble ført hurtig i alle retninger, og jeg var ganske sikker i min diagnose; dette måtte være makrell. Fangsten ble berget, og jeg har sjelden vært så glad for å få en simpel makrell. Jeg prøvde et par kast i samme område uten resultat. Deretter ble årene tatt frem, og kursen satt mot land.

Makrell tatt på stang i Saudafjorden

Det var en viss lettelse å kunne slippe å komme helt tomhendt hjem til hytta. Den vesle makrellen ble filetert, stekt og satt stor pris på. Så var det altså ikke helt dødt i fjorden – til tross for dårlig valg av fiskeredskap.

Denne artikkelen har 2 comments så langt!

  1. Nord Norge Bilder says —

    Gratulerer med makrell!

    Høres ut som du skulle brukt den dorga som man kan skimte under hoven 😉

  2. Kystbloggen says —

    Jo da, dorga ble prøvd dagen før og senere på kvelden både som harp og som dorg fra 12 – 1 meters dyp. Fikk en hel lyr på 400 gram hvorav 85 % bestod av skinn og bein 🙂

Skriv en kommentar