Korshavn – en perle i sør.

Med ufattelig høye temperaturer i siste del av juli, var det godt å ta seg en båttur. Med base sør for Lyngdal, gikk turen ut mot havet mens gradestokken viste opp mot 30 grader. Den noe avkjølende vinden avtok utover kvelden, og det var godt å kompensere med luftmotstand i båt. Turen gikk til Korshavn; et lite kystsamfunn ikke langt fra Lindesnes.

Korshavn

Ved vertshuset var det full aktivitet. Båter kom og gikk, og mange valgte å avkjøle seg ved å ta et bad fra flytebryggene. Det var små og hurtige fritidsbåter som dominerte området, og mange hadde tatt turen til den idylliske havna. Selv butikken var et trafikert område, men da helst fra sjøsiden. Også vi valgte å legge til kai for å kjøpe noe kaldt og et par korger med jordbær.

Butikken i Korshavn

Båtfolket syntes å elske Korshavn, og så er det heller ikke så langt fra den populære Sparangereid-kanalen. Vår tur fortsatte sørover til vi fikk sett Lindesnes Fyr. Selv havet syntes å ha ta det rolig denne dagen – en dag da kysten fikk vist seg fra sin beste side.

Skriv en kommentar