Fikk havål i rusa

I dag kan vi lese på vg.no om en fangst av en 35 kilo stor havål. Fiskeren, Tom Harestad, forteller at havålen var over 2 meter lang.

Fansten ble tatt i Sveio, og havål er ikke noe uvanlig å få i ruse. Den kan også bli tatt i teiner, og mange har hatt et svære strev med å få den store og sterke fisken ut av redskapen og over bord. Havålen er meget sterk, og mange fiskere anbefaler å få den over bord så raskt som mulig eller å ty til kniven. Ålen kan være agressiv, og den utholdende fisken kan lage mye rabalder dersom den får boltre seg i en båt.

Havålen lever kun i saltvann og de største hunnene kan bli over 3 meter lange.

Tom Harestad valgte klokelig å ikke slippe havålen løs i båten. Den fikk omsider friheten tilbake etter et opphold i ei balje. Et møte med en stor havål glemmer man sjelden.

Denne artikkelen har one comment så langt!

  1. Arild Henneli says —

    Jeg fikk smake havål av noen karer som hadde fisket en stor feit en i Bekkjarvik i fjord sommer. Jeg kommer ikke til å hive den ut igjen neste gang jeg får en selv. Fantastisk matfisk. Litt som flyndre på smaken.

Skriv en kommentar