Sjarken

Det ble en relativt kort overskrift på denne posten, men så handler den heller ikke om så mye annet enn en sjark. Sjarken er blitt en en-mannsbåt der fiskeren ofte tilbringer arbeidsdagen alene i all slags vær i ulie tider av året.

Sjark på havet

Selv om vi har lett for å idyllifisere mangt og meget, er det virkelig vakkert å se en sjark ligge på havet og sole seg i lav januarsol. Bildene på denne posten vise sjarken “Oning” fra Ona. Det er Aksel Knutsen som har tatt de flotte bildene av sjarken i det åpne landskapet. Båten hadde da kommet inn fra feltet og fristet måkene med et lettvindt måltid under sløiying av fangsten.

sjark-2.jpg

Flere av Aksels bilder kan du se på hans nettside.

Oning

Denne artikkelen har one comment så langt!

  1. Einar says —

    Godt å se det er liv på havet, om sommeren er det mest fritidsbåter.
    Sjarken er en del av kystkulturen, det ville være rart hvis den blir borte.

Skriv en kommentar