Norges Kveitemerkelag

 Kveite hales på land

Å merke kveiter er blitt en viktig hobby for en del entusiastiske fritidsfiskere. Med Torstein Halstensen som mentor har stadig flere fått interesse for kveita og sett behovet for å få økt kunnskap om denne såbare fisken.

Kveite med merke

På Kystbloggen kan du lese flere poster om Torstein Halstensens engasjement, og gjennom årene har han fått flere dyktige medarbeidere. Nå har gruppen blitt så stor at den har fått benevnelsen “Norges Kveitemerkelag”.

Kveitemerkere

I slutten av mars var 10 “kveitemerkere” samlet for kveitefiske med merking som mål. I tillegg til Torstein Halstensen, var følgende personer med: Arild Henneli, Jon Henneli, Hans Harald Storli, Marius Olsen, Ulf Tegner, Torbjørn Selle, Ulf Tegner, Torbjørn Selle, Juri Hop, Ingvar Halstensen og Øyvind Hole. Alle bruker de sin fritid og penger fra egen lomme for å merke kveiter og jobbe for bevaring av bestanden.

Utsett av kveite

Bildene du ser her viser Torstein Halstensen hale på land ei 20 kilos kveite. Med merkelaget samlet blir kveita målt og merket (se rød “tråd” på kveitas venstre side) før den forsiktig blir satt ut igjen.

Kveite i sjøen

Dersom du lurer på hvor bildene er tatt, må du nok lure forgjeves. Samtlige medlemmer av Norges Kveitemerkelag må signere på taushetserklæring når de er med. Noen av de gamle kveitemeene er det brukt usannsynlig mye tid og krefter på å finne, og dersom disse blir gjort allment kjent, kan det lett bli beskatning i stedet for bevaring.

Norges Kveitemerkelag

Skriv en kommentar