En noe rar lyr eller noe annet?

Fredrik Amundsen fikk en noe spesiell fisk i Fensfjorden i sommer. Den ser ut til å være en vanlig lyr, men Fredrik forteller at den ikke var fullt så “lyrete” som den ser ut som på bildet.

lyrefisk-1.jpg

Fredrik forteller at hodet var unormalt bredt og at tennene var større og skarpere enn han tidligere har sett på lyr. De to bakerste finnene på ryggen virket å være bare en lang finne. Ryggen var også ganske lys til lyr å være. Fiskeskinnet var også meget tykt (mer som hos laks).  Disse særtrekkene kommer ikke frem på bildene, men Fredrik lurer på om andre har fått noe tilsvarende.

Fredrik legger til at fisken også smakte langt mer som fet fisk, også der mer som laks selv om kjøttet var hvitt.

lyrefisk-2.jpg

Denne artikkelen har 2 comments så langt!

  1. Henning Røed says —

    Hei,

    Jeg er nesten helt sikker på at det er en lysing. Den er ganske vanlig opp til Nordland (Vesterålen) og fåes også på plasser enda lengre mot nord. Den er en relativt vanlig fisk i Norge, men tas som oftest som bifangst ved reketråling.

    Den liker seg best på 70-1000 meters dyp, men kan gå grunnere og spesielt om natten da den jakter på føde.Den er en særs populær matifisk i Portugal og Spania. Norsk sportsfiskerekord er (var 2006) 11,82 kg.

    Med vennlig hilsen

    Henning Røed

  2. Svein Terje Vestbø says —

    Dette er ein Lysing………..

Skriv en kommentar