Børstet bort rogn på ulovlig rognhummer

Det er ikke måte på oppfinnsomheten når det gjelder å vri seg unna reglene for hummerfiske. Rognhummer skal slippes ut igjen, men dette påbudet ble i meste laget for en fisker fra Rogaland.Ifølge Fiskeridirektoratet, hadde fiskeren levert 46 hummere der rogna under halen var forsøkt fjernet.

Fangsten på over 28 kg. ble sluppet ut igjen etter at fiskemottaket oppdaget forsøket på å levere (nesten) rognløs rognhummer.rognhummer

(Illustrasjonsfoto av rognhummer: fiskeri.no)

Episoden – som ble anmeldt – kan bli meget kostbar for hummerfiskeren, men det mest graverende med saken er jo at fiskere selv saboterer tiltak for å bygge opp hummerbestanden. Her sager man altså bevisst bort den vesle greina man sitter på. Dette er trist for hummerbestanden, andre hummerfiskere, og for alle oss fritidsfiskere som gladelig føyer oss med tanke på at yrkesfiskerne skal få førsteretten til å høste av en presset – men viktig – art.

Er du interessert i hummerfiske, kan du lese om og diskutere ulike hummerteiner her. På Kystbloggen kan du også lese om hvilket agn til hummerteiner leserne foretrekker

Denne artikkelen har 2 comments så langt!

  1. Marinbiolog says —

    Det er 5.000-10.000,- i bot for å ta en rognhummer. I dette tilfelle burde saken være ganske klar: 46 stk x 10.000,- = 46.000,- i bot for den idiotiske fiskeren.

    I tillegg burde man også bøtelegge for en del av rognen som ville ha vokst opp til nye hummer…

  2. Marinbiolog says —

    Edit: 46 stk x 10.000,- = 46.000,- manglet fort en null og den riktige summen blir da: 460.000,-

    Fort gjort med trykkleif… 🙂

Skriv en kommentar