Endelig en hummer i teina!

Jeg arbeidet på sjøhuset mitt i Åkrehamn da jeg hørte motordur og så en båt legge seg ved brygga. Det var Helge Selliken som la til kai, og jeg gikk ned for å se hva han hadde halt om bord på denne sjeldne finværsdagen.

Det brede smilet vitnet om en særs vellykket dag på sjøen, og spørsmålet mitt var naturligvis; “Har du fått hummer”? Ja, etter å ha gått hummerløs gjennom fjordåret, var det nå endelig hans tur til å få besøk av noe mørkt i teina. Etter å ha halt både teiner og ruser, var det som regel krabbe og kanskje en torsk som fulgte med til land. Krabben kan man ikke forvente at det er så mye mat i, men i dag var alt fokuset på hummeren.

Helge Selliken og hummeren

Endelig, konstaterte Helge. Det var en flott hummer han kunne vise frem hjemme, og med en vekt på drøyt 2 kg. blir det da også et fint måltid av fangsten. Vel på land, og med presenningen godt knappet igjen på Viksund-båten, ble det også tid til et par bilder før Helge og hummeren satte seg i bilen.

hummer.jpg

hummer2460.jpg

Denne artikkelen har 7 comments så langt!

  1. Sindre says —

    Jammi!

  2. Harald says —

    Flott hummer! Blir litt glad av å lese slik. Har selv ikke fått noen hummer i år ennå. Får skylde på været.

  3. Thor says —

    Flott hummer!
    Det ser ut som en hun-hummer, du sjekka vel om den hadde rogn?

  4. Kystbloggen says —

    “Ser ut som en hun-hummer”? Hvordan ser du det? Nei, det var ikke rogn under halen (tok faktisk bilde av undersiden for å ha det som illustrasjonsfoto).

  5. Marinbiolog says —

    Hunnen hos hummer er som hos oss mennesker, gjerne litt bredere over baken… 🙂

    Utifra bildene er nok dette ganske sikkert en hunn ja!

  6. Kystbloggen says —

    For å stette nysgjerrigheten til et par av kommentatorene publiseres herved et intimt bilde av understellet til hummeren – som riktig nok er bred over akterenden – dog uten å bære rogn.
    hummer hale

  7. amund says —

    Gratulere med hummer, en kan skille han og hunn hummer på de fremste “rød” småbeina på halen, på hunnene er de flate og breie med “hår” på, hannen har mer runde bein uten hår.

Skriv en kommentar