Kjempelang lange i Bergen

I byfjorden – like utenfor Bontelabo (Bergen) – kunne en heldig fritidsfisker hale opp en sjelden stor fisk. Truls Marseliussen forteller til vg.no at han måtte “gi og ta” for å få lurt fisken opp fra omlag 40 meters dyp.

Med fiskemottak i nærheten, samles det naturlig nok en del stor fisk i området, men ei lange på 20 kg. – og omtrent like lang som fiskeren – må sies å være en meget uvanlig fangst uansett hvor langt ute og hvor dypt man fisker.

For noen år siden skrev Kystbloggen om ei gigantisk lange (se bilder og les her) på omlag 42 kg. som ble levert på Karmøy. Denne var riktignok tatt i trål, og stiller derfor ikke i samme klasse som dem som hales opp med snøre.

Rekorden for fritidsfiskere skal (ifølge artikkelen på vg.no) være 40 kg.

Denne artikkelen har one comment så langt!

  1. lasse says —

    For å holde meg til VGs ordbruk: Det er mange som har plukket opp et og annet beist i Bergen, om enn av et noe annet slag.

Skriv en kommentar