Fikk månefisk i brislingnot

Dag Andre Gunvaldsen fikk være med på en uvanlig fangst under brislingfiske nå i høst. Selv om kalenderen bikket over mot november, havnet en mer varmekjær fisk i nota som ble snurpet sammen i Høgsfjorden. En liten månefisk hadde funnet veien til Norskekysten, og ble en spennende og uvanlig bifangst for mannskapet på “Hovda”.

Månefisk lever som regel på dypt vann, og arten kan bli over tre meter lang og veie over to tonn. Selv om månefisken på disse bildene er relativt liten, får vi se det vakre fargespillet som er unikt for hver enkelt fisk.

Det hender år om annet at det blir funnet månefisk i norske farvann, men dette er ikke vanlig. På siste bilde ser vi godt de flotte  fargene på fisken. Her på Kystbloggen kan du også lese en annen historie om månefisk i Norge.

En stor takk til Dag Andre som har sendt inn de flotte bildene.

Skriv en kommentar