Er gresset grønnere på den andre siden?

Jeg hadde akkurat lagt bak meg en bedre middag, da jeg la meg ned på sofaen for å fordøye kalvesteken med tilbehør. Vinden blåste kraftig utenfor, og jeg tenkte et øyeblikk på hvordan båten hadde det. Uvær er det nok av, og det er da bare rett og rimelig at det blir en sydentur senere i høst. Bekymringen omkring det kommende hotelloppholdet dreier seg i første rekke om hvorvidt det tilbyr tilgang på Internett. Vi skal jo brenne av flere tusen kroner, og da bør man få tilgang på de tjenester og den service jeg forventer. Timene går sent på en søndag. Kaffi med noe godt attåt er et greit tidsfordriv når man venter på at eliteserielagene skal gjøre opp seg i mellom. En rask titt på nyhetsbildet gav bare dystre innslag om skogbranner, selvmordsbombere og britiske ungdommer med skytevåpen. Hvorfor skal jeg tynges av all elendigheten rundt om i verden? Jeg har nok med mine bekymringer. Renta kan jo stige et kvart prosentpoeng, og bensinprisen kan komme over 13 kroner literen! I et hus er det dessuten alltid ting som krever investeringer. Rom skal pusses opp, selv om det ikke er mange år siden forrige gang. Møbler går av moten, og vi må jo få unne oss noe luksus både når det gjelder mat, klær og ferier? Dessuten er det alltid ting i hagen man kan bekymre seg over. Plenen var i vår full av løvetann, så overtok hvitkløveren, og nå er det nesten bare mose! Tross mine bekymringer, er jeg imidlertid ikke i tvil om hvorvidt “gresset er grønnere på den andre siden”. Jo, det er kanskje det, men bare dersom det kun er snakk om gress.

Skriv en kommentar