Krabbe- og hummerfiske med ny vri

Å fiske med glip er morsomt, men da er det helst fisk som har vært målet. Nå har det dukket opp et morsomt redskap der man jakter på skalldyr etter samme prinsipp.

Denne nye redskapen heter “krabberingen” og består av to ringer som ligger flatt på bunn med agn i midten. Når redskapen heises opp, heves den ytterste – og største – ringen slik at fangsten samles i midten som i en håv.

Når redskapen står i sjøen, vil agnet derfor ligge fritt tilgjengelig, og fluktmulighetene er da like frie for dem som måtte forsyne seg av agnet. Her handler det altså om timing, eller om å ha visuell kontakt med det som skjer.

På nettsiden til forhandleren (krabbeklo.no) anbefales det klokelig å fiske med flere krabberinger. Dermed kan man kjøre/ro i en rute mellom settingene der man jevnlig sjekker for fangst. Dette er litt slik som jeg selv fisker når jeg bruker miniliner. Det foreslås også at redskapen kan brukes fra kai.

Ideen til dette krabbe- og hummer-redskapet kommer fra USA, og nå prøves lykken i norske farvann. Uten å ha forsøkt krabberingen, ser jeg èn umiddelbar fordel: Man slipper å vente til neste dag med å hale opp redskapen (som for krabbeteiner). På en enkelt finværsdag kan man altså fiske og spise krabbe uten tanke på værmeldingen dagen etter.

Effektiviteten og fiskbarheten til krabberingen, kan jeg ikke uttale meg om, men det frister å prøve. Dersom du har forsøkt denne reskapen, er du hjertelig velkommen til å dele din erfaring og dine tips i kommentarfeltet.
Bildene i denne posten er hentet med tillatelse fra krabbeklo.no.

Denne artikkelen har 3 comments så langt!

  1. Thor says —

    Nå er det vel strengt tatt ulovelig å fiske hummer med noe annet enn teiner…

  2. Kystbloggen says —

    Jo, Thor. Det står tydelig i regelverket at hummer skal fiskes med teine. Det står likevel på forhandlerens nettside at hummer er lovlig fangst. Det betyr da at redskapen kommer inn under Fiskeridirektoratets definisjone på “teine”, eller så er regelverket tolket feil.

  3. jossa says —

    hvilke hummerteiner er best?????? hadde vært hyggelig med svar!!!!!!!

Skriv en kommentar