Hettemåke

Vi har hatt en vakker vår og forsommer, og det har blitt en del turer ned til sjøkanten. På vestsiden av Karmøy dorges det etter laks, mens de som prøver sluk og harp gjerne må nøye seg med småsei og lyr. Makrellen skal ha kommet, men det er ingen selvfølge å få den.. ennå.

Mens måkene skriker ut sin rett i havna, er det èn måkeart som er litt mer beskjeden. Hettemåken holder seg litt i utkanten der den stuper etter småfisk. Den er langt mer folkesky enn “storemåsen”, men den er lett å kjenne igjen på den svarte hetta. Så ble det da et par bilder når man først vandrer langs sjøkanten. Måker har ikke noe ord på seg for å være vakre, men hettemåken er et stillferdig og stilig unntak.


Denne artikkelen har one comment så langt!

  1. Nils says —

    Haha, ser jo ut som den har stukket hode i et spann med svart maling! Hahaha.

Skriv en kommentar