Mye pir på Karmøy

Jeg ventet lenge på makrellen denne sommeren. Var ute med runddorg et par ganger i midten av juli, men fikk knapt til egen husholdning. I midten av august – etter endt ferie – var det imidlertid rikelige mengder, men helst pir.

Den går i stimer helt inn til land, og i indre havn i Åkrehamn har skuelystne sett piren jage nære kaiene. Man skal altså ikke gå langt ut før snøre kan slippes.

I forrige uke hadde jeg med ei lita dorg (som vist på bildet over), og med en gang den beit, var det bare å stoppe motoren. Dermed kunne jeg drive mens jeg harpet opp pir fra 2-3 meters dyp. Dermed ble det steikt pir på flere familier.

Var også ute en halvtime i går (da bildene ble tatt), men turde ikke bruke runddorg i frykt for å bli “overarbeidet”. Jo, piren – og enkelte litt større makreller – var der fortsatt. Likevel ble det mer dorging for å finne “dottene”.

Sprøsteikt pir er nydelig mat. I tillegg fryses noe til agn til både krok og teiner. Ettersom den synes å stå mer spredt nå, blir det vel å rigge seg til med runddorg neste gang.

Denne artikkelen har one comment så langt!

  1. Kenneth says —

    Kan skrive under på at piren er aktiv nå! Var ute med båt i området Landro, i nærheten av tettstedet Ågotnes på Sotra. Dro forholdsvis langt ut, mot storhavet. Fire mann og en kvinne med hver sin slukstang. Bang! Fisk på, og så; fisk på hos alle. Pir på samtlige. Kastet ut igjen, og det hele gjentok seg. Vi valgte derfor å flytte på oss, da vi helst ønsket annen, større fisk. Mye nærmere land, men piren tok slukene så fort de traff sjøen!
    Flyttet oss på nytt, med samme resultat igjen. Fikk en enslig lyr, ellers ble det rundt 50 pir på forholdsvis kort tid. Gøyt fiske var det uansett, både for oss voksne, et barn og en langveisfarende japaner som ikke hadde vært med på noe lignende før 🙂

Skriv en kommentar