Dypvannsfisk – siste betraktninger

Dinosaurer er blitt veldig populære. De var forhistoriske, så rare ut, og noen av dem var livsfarlige for sine omgivelser. Rare skapninger finnes også under havoverflaten – langt under overflaten. Mange av artene er små, men på sitt vis er de rare og fryktinngytende; noen ser også svært så forhistoriske ut. Hadde du laget en tegning av en slik fisk på skolen, hadde både foreldre og lærere fått seg en god latter: “Ja, ja. Den eleven har jammen god fantasi!”

Dypvannsfisk med lange tenner

Jo, en art dypvannsfisk ser faktisk slik ut (hva den nå enn heter). Hele hodet er nok svart, men deler av skinnet er slitt under oppstigningen i trålposen. Et slikt tannsett kan ikke en gang haier konkurrere med.

Ålelignende dypvannsfisk. Foto: Kystbloggen

Med nebb som en fugl og en lang kropp med påfølgende lang hale. Det kunne vært et fantasidyr, men det er en fiskeart. I 1969 landet mennesker på månen, og de fleste av oss har en viss kjennskap til hvordan det ser ut der opp. Vitenskapen vet antakelig mye mer om månen enn livet i dypet. Der nede finnes det fremdels fisk og livsformer som vi ennå ikke har sett.

Dypvannsfisk. Foto: Kystbloggen

Skriv en kommentar