Lomvi – en tam sjøfugl på besøk

Høstværet viste seg nok en gang fra sin beste side, og havet lå speilblankt der rusene var plassert. De skulle ikke trekkes i dag, men jeg tok en sjekk ettersom jeg først var i området. I går ble det en liten hummer i ei av rusene, mens det i dag helst var småsei, småtorsk og et par artige arter som hårvar og paddetorsk. Bare en større lyr og en stor berggylt ble med til lands.

Da jeg skulle trekke ruse nr. 2, fikk jeg øye på en liten fugl som svømte helt inn til båten. Den kikket på meg og  lurte vel på om jeg hadde noe godt å tilby den.

Bilde av lomvi

Den tamme lomvien ble fotografert før jeg tenkte over spørsmålet angående mat. Jo, jeg hadde en pose med knuste krabberester etter en krabbefest i helga, og disse skulle tilbake i havet.

Mating av lomvi

Dette var tydeligvis akseptabel mat for en lomvi, og den dykket ned etter krabbekjøttet som sakte sank mot bunn. Den vegret seg for å spise direkte fra hånden, og valgte heller å ta mat som ble sluppet i sjøen.

Lomvi som dykker etter mat

Jo, dette var virkelig en tam lomvi. Den fulgte meg videre til de neste rusene, og dermed ble det også fersk fisk på sjøfuglen. Mens lomvien slukte både fisk og krabbe, satt måkene lettere misunnelig og bivånet etegildet på biologisk fornuftig avstand.

Den tamme lomvien har nok lært seg fordelen med å oppsøke båter, og det er bare å håpe på at den ikke får dårlige erfaringer med så nær kontakt med mennesker.

Lomvi ved båten

Denne artikkelen har one comment så langt!

  1. Anita A.Mechlenborg says —

    Får håpe den ikke treffer slemme menneske ja!

Skriv en kommentar