Baska Voda – En perle i Kroatia

Langs Makarska-rivieraen i Kroatia finnes mange idylliske småbyer. 10 minutters busstur nord for selve Makarska, ligger Baska Voda. Som de fleste andre småbyer langs rivieraen, er denne omgitt av lange strender og ei båthavn nedenfor sentrum. Om sommeren er Baska Voda en livlig turistby. Langs hele bukta i sentrum kan man spasere på en bred, stenbelagt promenade. Selve sentrum strekker seg oppover mot hovedveien som ligger i fjellskråningen 10 minutters gangtid fra stranda. Buss og taxi kjører imidlertid helt ned til sentrum, på strandpromenaden.

Baska Voda. Foto: Kystbloggen

Kirkebygningene er et karakteristisk motiv for Baska Voda. Der finner vi både St. Lawrence kirke fra 1750 og St. Nicholas kirke fra 1989. I sommerhalvåret er det trangt om plassen på stranda nedenfor sentrum. Stranda strekker seg videre i bukter både nord og sør for Baska Voda sentrum.

Som ved hele Adreaterhavet, er vannet krystallklart. Stranda består av småstein. Om sommeren yrer det av liv i Baska Voda. Byen er et populært sted for dem som vil kjøpe leilighet i Kroatia, og det finnes flere hoteller i området. Byen har selvsagt supermarked, og et utall av kafeer og klassiske turistbutikker. Post, bank, museum og turistbyrå finner du også. Midt i bukta ved sentrum ligger havna der både småbåter, noen fiskebåter og flere lystbåter ligger fortøyd.

Baska Voda havn. Foto: Kystbloggen

I Baska Voda finnes også Gradina – som er rester etter gammel romersk bosetting. Byen er likevel først og fremst en vakker turistby. Nordvest for Baska Voda ligger en annen vakker småby: Brela som er den nordligste byen langs rivieraen. Turer til øvrige byer langs Makarska-rivieraen kan anbefales, deriblant Tucepi. Den kjente byen Omis ligger bare en liten times busstur mot nordvest.

I havet utenfor Baska Voda ser vi de kjente ferieparadisene (øyene) Brac og Hvar. Disse øyene er med på å skjerme Makarska-rivieraen mot vinder og tung sjø fra vest. Bildene på denne siden er tatt i oktober, og da er det stille og rolig i Baska Voda, selv om nordmenn gladelig tar til takke med ca. 20 grader.

Baska Voda strand. Foto: Kystbloggen

Denne artikkelen har one comment så langt!

  1. Kenneth says —

    Kroatia er et herlig land. Kan ikke vente til neste gang jeg skal tilbake. Laget til og med en hjemmeside om landet: http://alt-om-kroatia.com/

Skriv en kommentar