Juletorsken i hus

Så ble det meldt storm på Vestlandet, og dermed startet bekymringen for at noe skulle skje med torskene i merden. Dermed ble juletorsken tatt opp, slik at middager kunne bli klargjort.

Torsk i ulik størrelse

Nå var det torsk av ulik størrelse, og de minste (halvannetkilos torsk) ble sløyet og hodekappet. En vel to kilo stor torsk fikk beholde hodet, mens den største ble utpekt til juletorsk.

Fangst av torsk

Fangsten ble tatt med hjem for videre bearbeiding. De minste ble filetert, og havnet i fryseboksen som potensielle middager ala stekt fisk, fisk i form eller som bestandsdel i min egen favoritt; fiskesuppe. Den største skal nytes nå i jula, og denne ble også filetert. Jeg skar av brystfinnene (ørnebeina) og kokte disse med torskehodet. Heldigvis var det også rogn i torsken, og denne ble kokt og ligger nå som en del av pålegget på frokostbordet.

Årets juletorsk

Filetene er skåret i stykker (med skinnet på) og skal saltes over natten. Dermed blir det lettsaltet torsk lille julaften. Fisken var såpass stor at halvparten skal fryses ned til en senere middag – også da som lettsaltet torsk. Hvordan jeg tilbereder lettsaltet torsk leser du her.

Fredag ble rusene sjekket i et nydelig vintervær. Med et bilde av en annen som så ut til å sikre seg opptil flere fiskemiddager denne dagen, ønskes alle lesere en riktig God Jul.

Sjark som sløyer fisk

Skriv en kommentar