Gratis trafikk til engelskspråklige blogger – Entrecard

Entrecard.com har inntatt den engelskspråklige bloggverden med storm. Hos Entrecard har du en konto der du samler opp poeng (credits). Poengene kan du bruke til å kjøpe deg annonseplass på andre blogger. Systemet er smart, oversiktlig og det genererer trafikk til bloggen. Hvordan dette tar seg ut på en blogg, kan du se til høyre på den engelske utgaven av Kystbloggen; A fish blog

Registrering: Når du registrerer deg hos Entrecard, får du en konto med et kontrollpanel. Du må også ha en logo (125 x 125 pixler) som du laster opp til kontrollpanelet. Du må oppgi hvilken sjanger bloggen din passer best under. Du velger også hvor stor annonseplass du vil avse på din blogg, og limer koden inn i bloggskriptet. På dette området vil andre bloggers logo vise (men bare etter at de er godkjent av deg).

Å tjene poeng: Når du besøker andre Entrecard-brukere, kan du legge igjen ditt visittkort (som da vises på dennes kontrollpanel). Ved å legge igjen kortet, får du et poeng. Du får også poeng når andre legger sitt visittkort på din blogg. Når noen ønsker å annonsere på din blogg, må de betale – med poeng.

Å annonsere: I kontrollpanelet ditt vil du finne funksjonen “Campaign”. Der finner du en oversikt over alle som du kan annonsere hos. De mest etablerte er dyre. Nyeregistrerte blogger kan du få en annonse hos for bare 2-4 poeng (for et døgn). Det kan derfor være lurt å se på “Most Recent” og være rask til å annonsere hos disse. Etter noen dager vil du få opparbeidet flere poeng, og du kan bli mer kresen når det gjelder hvem du vil annonsere hos. Du kan også se gjennom annonsører ved å bla gjennom bestemte kategorier.

Å få annonser: Når noen vil annonsere på din blogg, vil deres visittkort legge seg i køen med annonsører. Du må selv godkjenne dem før de legger seg i rekken over kommende annonsører på din blogg.

Statistikk: Entrecard har også grei statistikk. Når du annonserer på en annen blogg, vil du se hvor mange besøk denne har gitt til din blogg. Du kan også legge blogger til i dine favoritter slik at alltid har oversikt over de bloggene som passer best til din målgruppe og som gir best trafikk. Du har også kontroll over når din logo vises på andres blogger.

Konklusjon: Entrecard er et gratis og effektivt linkbyttesystem der du selv bestemmer hvem du vil bytte link med. Dersom du har annonseplass å avse, vil Entrecard være et godt tiltak for å generere trafikk. Det er også blogger på andre språk på Entrecard; og hvis også norskspråklige blogger registrerer seg, kan det bli et trafikkskapende system også for norske blogger.

Artig statistikkmåler for blogg m.m.

I min søken på å finne gode gratis statistikker for Kystbloggen, kom jeg over en artig liten sak fra USA. En liten kode ble plassert nede i “footeren” på Kystbloggen, og dermed var jeg i gang.

Statistikken fra amung.us er på ingen måte komplett og gir begrenset informasjon om aktiviteten på bloggen, men dens styrke ligger i at den oppdateres “live”. Den viser til enhver tid hvor mange som er inne på bloggen, og på et verdenskart kan du følge med på hvor de besøkende kommer fra. Samtidig får du kontinuerlig overvåke (under kartet) hvilke poster som blir besøkt. Alt dette opptaters live, og det er disse funksjonene som er mest spennende med amung.us. Statistikken er offisiell, og alle som klikker på måleren vil kunne se aktiviteten på din blogg/nettsiden. Da denne nå er satt inn på Kystbloggen, kan du her se hvordan dette fungerer. Klikk deretter funksjonen “maps”, og skroll ned for å se den siste aktiviteten.

Den grafiske fremstillingen av aktiviteten viser det høyeste, det laveste og det gjennomsnittlige besøkstallet for hver time. Savner her en totaloversikt og skulle helst ha fått en oversikt over henvisere. Som sagt, langt fra komplett – men en viss underholdningsverdi er ikke å komme bort fra.

Amung.us er åpenbart finansiert av adsense-annonser, noe du raskt vil se dersom du besøker nettstedet.

Bloggrevyen – for trofast vennskap

Etter å ha utprøvd ulike blogg-tjenester, har turen nå kommet til bloggrevyen.no. Mens kudos.no gir mye trafikk over kort tid, har Bloggrevyen andre egenskaper og fordeler. Her følger noen generelle inntrykk:

1. Det er enkelt å pinge Bloggrevyen, og nettsiden er utmerket dersom du vil markedsføre din blogg. Bloggrevyen er for bloggere, og da mener jeg de som skriver tradisjonelle blogger. Her treffer du enkelt likesinnede som er flinke til å kommentere poster på en saklig og munter måte. Her er det lett å “stifte vennskap”.

2. Å treffe likesinnede gir deg også gode muligheter til å få en permanent link på en annens blogg. Det er da vanlig å gjengjelde denne gesten såfremt det er naturlig for din bloggs innhold. Slike linker genererer ikke mye trafikk, men det gir spredt besøk over tid.

3. Det finnes mange gode og seriøse bloggere som bruker bloggrevyen. Ulike sjangere gjør takhøyden stor, og brukernes generelt genuine interesse for blogging gir også muligheten stor for å finne trofaste lesere. På samme måte vil du kunne finne blogger som har interesse for deg. På bloggrevyen finner du lite av youtube-filmer med “fjotis-humor”. Billedlige uttrykk finner du likevel. Flere bloggere bruker bloggen til å publiserer egne bilder; og disse er som regel av høy kvalitet.

4. De postene som får mest besøk på bloggrevyen er som regel dem som omhandler blogging og bloggere (naturlig nok). Også på Bloggrevyen kan man lokke frem lesere ved spekulative overskrifter, men de som besøker bloggrevyen lar seg ikke “lure” over tid. Bloggrevyens oversikt over “mest populære” kan imidlertid manipuleres ved å lese sin egen post mange ganger. Dette er en svakhet, men jeg skal ikke påstå at det er et problem for Bloggrevyen.

Å pinge Bloggrevyen genererer besøk, om enn ikke i så store mengder. Den største verdien ligger nok i linkbytting mellom blogger med fallensammende interesse. Slike naturlige linker gir jevnt med trafikk over lang tid. I tillegg kommer besøk fra trofaste lesere som oppdager din blogg på bloggrevyen.

Før du kommenterer denne posten, vil jeg få presisere at dette er mine (Kystbloggens) erfaringer. Andre kan se andre fordeler, eller ha andre ankepunkt angående slike tjenester.

Kudos.no gir bloggere mest trafikk!

Etter et par uker med prøving av ulike blogg- og pingtjenester, er konklusjonen klar. Ingen av de norske tjenestene kan måle seg med kudos.no når det gjelder å skape trafikk til en blogg. Bloggrevyen, diggbart.no, Norske Blogger, og Bloggarkivet har også spesialiteter og sterke sider, men dette får jeg komme tilbake til i et annet innlegg.

Ved å legge inn postene på kudos.no, har du gjort et viktig grep for å bli lagt merke til og for å få beøkende til bloggen din. Det er imidlertid noen særtrekk ved kudso som du kan merke deg.

1. Kudos poeng er avgjørende. En post med 1-2 kudos poeng, blir lagt lite merke til. En post må få helst over 4 poeng for at du skal få betydelig med trafikk fra kudos. Kystbloggen har erfart at enkelte dager har over 60% av de besøkende kommet fra kudos.no, men da henvises de fra poster som har fått mange kudos-poeng. Du kan gi poeng til deg selv, men bare ett (med mindre du har tilgang til flere PC’er; på jobb o.l.). Det kan også hjelpe å ha en kudos stemmeknapp på bloggen din (slik som du ser oppe til venstre på dette innlegget).

2. Overskriften er viktig, og leserne på kudos.no er veldig opptatt av videoklipp (i alle fall ifølge de postene som får mange kudos-poengene). Videoklippene er som regel hentet fra youtube og lignende nettsider. Et snev av “fjortis-humor” er ikke til å unngå. En blogger vil merke seg at slike enkle poster kan få mange poeng, mens reflekterte og godt formulerte bloggposter kan havne langt nede på listen over de mest “populære”.

3. Kommentarer på kudos.no er ofte mer verdifulle enn kudos-poeng. Når noen skriver inn kommentarer til en post, betyr det at posten har skapt en reaksjon hos leseren. Poster med mange kommentarer utløser besøk. Skal du finne gode, kreative og engasjerende poster, kan du rangere postene etter antall kommentarer mer enn ut fra antall poeng.

4. Kudos har mange besøk, og kan generere uant mye trafikk til blogger. Trafikken har imidlertid noen særtrekk. Den varer ikke så lenge. Så lenge et innlegg er nytt og populært, vil du få mange besøk. Det vil si at trafikken kommer i bølger hver gang du legger inn en ny post. En post avgir omlag 90 % av sin trafikken fra kudos i løpet av de to første dagene. Deretter er det heller stille. Er du så heldig at du kommer inn på lista over ukas- og månedens beste, varer trafikk-effekten lenger.

Kudos.no er altså best på å generere mye trafikk til en blogg på kort tid, men er kanskje ikke plassen der du finner de mest trofaste leserne. Målgruppen for din blogg (og evt. for annonsene dine) finner du derfor nødvendigvis ikke i samme grad som den økte trafikken.

Slik får du mange “Kudos-poeng” på innleggene dine

Kystbloggen har startet utforskingen av ulike ping-tjenester. Først må jeg si at jeg misslykkes totalt i å nå opp på Kudos.no. Grunnen kan enkelt og greit være at bloggen min suger, og at jeg aldri får særlig flere kudos-poeng en det ene jeg gir meg selv (= dagens innrømmelse). Etter å ha sett gjennom en del av toppsakene på kudos.no, har jeg følgende råd til dem som vil ligge høyt oppe på kudos.no.

Du må enten skrive svært gode, reflekterte, morsomme, gjennomtenkte og/eller informative poster, eller:

1. Finn et morsom/erotisk/dårlig/pinlig videoklipp på nettet (eksepelvis på Youtube.com).

2. Kopier koden (embed-koden) under filmen. Lim denne inn der du vil filmen skal vises på din blogg – og helst uten at plassbruken går på bekostning av alle annonsene.

3. Skriv så en kort kommentar til filmen ala; “Ja, denne karen er jammen dum”, eller “Her gjelder det å holde på klærne”. Total arbeidstid: 2 minutter og 43 sekunder.

4. Publiser saken og legg den inn på kudos.no. Dermed er du garantert mange besøk og kudos-poeng. Du får nødvendigvis ikke så mange kommentarer, men man kan jo lage noen selv dersom posten blir mistenkelig populær uten at noen vil begrunne det eller kommentere det.

Hvis du likte denne vitenskapelig, informative og svært oppklarende posten, så kan du gi kudos-poeng ved å trykke på “kudos-knappen” til venstre for overskriften til denne posten. Imens venter jeg på at Kystbloggen skal rule på kudos.no.