“Blufin” tar første fangst av makrellstørje i 2017

Med store mengder størje vest av Øygarden, ble det endelig fangst for “Bluefin”. De har kjørt i vill fisk i to dager, og hatt bomkast også i dag. Men da nota gikk i sjøen et stykke vest av Løno rundt kl. 12.30, ble det endelig fangst. Været har vært fint disse dagene, men størja har vært uberegnelig og viss mens den har beitet i pir. Det ble arbeidet med kastet i tre og en halv time før resultatet ble klart. Fangsten var på 29 makrellstørjer med en vekt på tilsammen ca. 6 tonn. Foto: Øyvind Tangen.

bluefin 460

Nedenfor ser vi båten kl. 15.30 drivende på nord mens det jobbes med å få fangsten ombord. Løno sees nede til høyre i bildet. “Bluefin” er nå på vei til Florø for å levere fangsten. Kystbloggen fortsetter å følge sesongen i kommentarfeltet under denne posten.

bluefin kast og fangst 2017

Skriv en kommentar