Parabol, kabel eller bare digital dekoder?

Det digitale bakkenettet er et faktum, og om få måneder blir de analoge signalene borte for mange TV-tittere. De som har tatt inn TV-signalene gjennom tradisjonell antenne, må over på en annen løsning for å kunne se TV. Spørsmålet blir da flere: Hva skal man velge? Hva passer for meg og min familie? Hvor dyrt blir det?

Rogalendingene har liten tid på seg, og i postkassen, på TV og i aviser finner vi daglig tilbud som skal avhjelpe oss med et vanskelig valg. Jeg har selv studert flere av tilbudene, og måtte ta frem kalkulatoren for å finne den løsningen som passet best med hensyn til produkt og pris. Det første som slo meg var at prisene var nesten helt like. Jeg konsentrerte meg om tilbud om kabel-TV fra Get, Rikspakken fra RiksTV, Familiepakken fra Canal Digital eller Viasat Sølv fra Viasat. Noe ulikt innhold i produktene (pakkene) var det, men du fikk i grunn det du betalte for. Den årlige kostnaden for en programpakke ligger på mellom 3000 og 4000 kroner, og i de fleste tilfeller får du flere kanaler hos dem som er dyrest (logisk nok). Disse tallene tar ikke hensyn til spesielle etableringstilbud eller kampanjer.

Alle leverandører har tilbud som gir deg svært lave utgifter til installering, dekoder o.l. Enkelte tilbud gir gratis montering, parabol og dekoder for kr. 1,-. Noen kompenserer heller ved å gi deg en svært lav pris på abonnementet det første året. Det er altså litt å spare her, men det som interesserte meg var priser og vilkår når tilbudsperioden var over. Når hverdagen kommer, er altså prisforskjellen mellom aktørene små. Slik må det vel også bli hvis man skal klare å konkurrerer om kundene? Ingen av selskapene har råd til å ta seg for godt betalt i forhold til konkurrentene. Når du har lest alt dette, lurer du kanskje på hva jeg valgte?

Jeg vil ha TV i to rom i huset, og alternativene var da flere. Ettersom jeg allerede er kunde hos Canal Digital (parabol), valgte jeg å nedgradere programpakken der fra Familiepakken til Norgespakken. Jeg får da 8 kanaler pluss den varslede barnekalalen fra NRK. Jeg benyttet meg samtidig om høsttilbudet om å få ekstra dekoder (og antennehode) for kr. 990,-. Kortavgiften er selvsagt høy på Norgespakken. Selve Norgespakken er gratis, men med 699 kr. i halvårer i kortavgift og abonnement på TV nr. 2 (ca. 470,-) blir det litt under kr. 1900,- i året. I tillegg kommer lisensavgiften som vi alle betaler. For meg ble dette en “rimelig” og tilfredsstillende løsning.

Den rimeligste løsningen på sikt er å kjøpe to digitale dekodere for ca. 1500,- per stk. uten abonnenemt hos RiksTV. Da får du bare NRK sine sendinger på to TV’er!!!!

Det koster å ha TV, og vil du ha mange kanaler, må du betale for det enten det heter kortavgift eller abonnementsavgift. Jeg skal nå forsøke å overleve med NRK1, NRK2, NRK3, TV2, TV2 Zebra, TV2 nyhetskanalen, TV-Norge, FEM og den kommende barnekanalen NRK Super. Hvor stort savnet av andre kanaler blir, vil vise seg.

Hva som er rett og best for deg, vil jeg ikke ha noen formening om, men lykke til med valget. Har du gode forslag til alternative abonnement, så er du velkommen til å skrive om dette i kommentar til dette innlegget.

Skriv en kommentar