Breiflabb i garn på grunt vann

Mens solen skinner og vinden ikke eksisterer, kan vi nyte noen fantastiske dager på sjøen. Et toggegarn ble satt i går kveld, på bare 16 meters dyp. Mye strøm lengre ute, gjorde at jeg heller ville satse på litt flatfisk. Med blikkstille hav, ble garnet dradd uten de helt store forhåpningene. 4-5 rødspetter og en slettvar kom over ripa før jeg fikk øye på noe merkelig nede i sjøen. Tanken om at det var noe søppel som hadde viklet seg inn i garnet, slo meg. Det virket i alle fall helt dødt. Overraskelsen ble desto større da den merkelige tingen kom over ripa. Jo, en fin breiflabb – og min første.

Breiflabb i toggegarn

Fisken var merkelig slapp, og jeg hadde forventet litt mer action når en så stor fisk ble halt opp i garnkassen. Selv en fin torsk på over 2 kg. virket liten sammen med breiflabben.

Breiflabb i garn sammen med torsk

Med stor iver ble kursen satt mot land, for å få fiskene ut av garnet. Mest mulig blir holdt levende utenfor kaien. Det må sies at det tok ganske lang tid å få breiflabben ut av toggegarnet. Et toggegarn består av tre lag med masker, og breiflabben hadde jobbet godt før den ble halt opp.

Tenner på breiflabb

Vel ute av garnet ble fisken målt før den ble satt ut i merd. Der skal den få svømme mens det blir litt undersøkelser på youtube og nettet ellers for å finne ut hvordan man best mulig kan filetere en breiflabb. Noen dager er bedre enn andre, og dette er en av dem.

80 cm. lang og et ukjent antall kg. Kanskje 7-8 ?

Skriv en kommentar