Idol 2007 – I dag er jeg dommer og kårer min vinner!

Når man har en blogg, har man også muligheten til å få frem sine personlige meninger om mangt og mye. I dag er jeg dommer, og gir min mening angående de gjenværende deltakerene i det norske Idol 2007. Her følger vurderingen:

1. Timian Ripnes Naastad. En sjarmerende og blid gutt. Stemmen er fin og klar, men noe begrenset. Timian har få strenger å spille på, og på mange sanger blir fremførelsen for ordinær. Jeg trodde Timian skulle ryke ut tidligere, og da han sang “Crying in the rain”, var det som å høre på karaoke. Både jeg og dommerene tok feil, og Linnea måtte forlate konkurransen.

2. Glenn Lyse. Glenn er en rogalending med en tøff og kraftig stemme. Han er en typisk rocker, og stemmen har god rekkevidde. Han ser tøff ut, men mangler det lille ekstra som kan sjarmere. Glenn har jobbet lenge med sang innenfor sin sjanger, men dette kan også være et hinder i en allsidig konkurranse som Idol. Uavheningig av hva som skjer i Idol, vil nok Glenn få en karriere innen musikk.

3. Kim Rune Hagen. Her har vi en liten kraftkar som både sjarmerer og imponerer. Stemmen er rå og kraftig, og Kim Rune har meget god stemmekontroll. Så langt har Kim Rune behersket og overvunnet alle utfordringer han er blitt stilt overfor. Han er selvsikker og har aldri vært redd for å vise hva han kan. Jeg tror derfor at vi ikke får så mange store overraskelser fra Kim Rune, og det spørs om han virkelig har noe mer å vise frem som kan imponere. Også Kim Rune spås en lys fremtid som artist, men jeg tror ikke han vinner Idol.

4. Linda Steen. Her har vi en svært ung dame med en svært moden stemme. Linda ser ut som en popstjerne, og har et sjarmerende smil. Selv om stemmen er klar og kraftfull, synes jeg ikke hun synger like rent og godt i alle tonehøyder. Linda har mer enn mange unge damer som har kommet langt innen popmusikk, og det er naturlig at også hun kommer til å prøve seg. Likevel tror jeg ikke hun vinner Idol 2007.

5. Åste Hunnes Sem. Åste har den kraftigste og beste stemmen i årets Idol-konkurranse. Hennes stemmekontroll ligger langt over de fleste av de andre deltakerne. Hennes styrke ligger innenfor soul, ballader og gospel. Åste er avhengig at av sangene er utfordrende slik at hun kan få vist sin kraft, sin spennvidde og teknikk. Selv om stemmen er enorm, er den ikke så særegen som hos et par av de øvrige deltakerne. Åste kan også få problemer med å konkurrere med den ungdommelige sjarm som mange yngre deltakere vinner stemmer på. Åste vil kanskje komme lengst karrieremesig, men jeg tror ikke hun vinner Idol.

6. Bjørn Johan Muri. Bjørn Johan er ung og sjarmerende – slik som et Idol må være. Sine 17 år til tross, har han svært god kontroll på stemmen. Han synger lunt og kontrollert. Etter at Linnea gikk ut, sitter Bjørn Johan med den mest særegne stemmen. I konkurransen har Bjørn Johan vist at han takler hva det skulle være av utfordringer. Når man tror at stemmen vil møte begrensninger, kliner han til og gjør spådommer til skamme. Han har fått kritikk for å gå med høye skuldre, men dette er likevel et særpreg ved hans sceneopptreden. Bjørn Johan er litt mystisk, har god øyenkontakt, ser kul ut, og har en helt spesiell og god stemme. Jeg tror Bjørn Johan blir vinner av årets norske Idol 2007.

Skriv en kommentar