Superba Krill – havets helsekost?

Superba krill-olje er nå å finne i helsekostbutikker og på Internett. Produktet er spådd en lys fremtid som kosttilskudd selv om konkurransen er hard når det gjelder produkter som tilbyr omega-3 i konsentrert form.

Aker BioMarine satser tungt på Superba og kan faktisk garantere at personer med lave omega-3-verdier vil oppleve en økning på minimum 20 % ved bruk i en periode på åtte uker. Så sikker er man på Superba Krill-olje at du blir lovet pengene tilbake i dobbelt mon dersom produktet ikke innfrir.

Det er de gode forskningsresultatene på omega-3-effektene som gjør at Aker BioMarine velger å gi denne garantien sammen med Superba. Den lille haken ved en slik garanti er jo at du må få målt omega-3-verdiene dine før du begynner å bruke kapslene med Superba. Ettersom dette også medfører en utgift, vil en slik dokumentasjon – og mulighet for å benytte seg av garantien – være noe de færreste kommer til å ta seg bryet ved.

Likevel synes selskapet å ha gjort et grundig forarbeid når slike garantier kan gis. Det skal heller ikke bestrides at omega-3 er viktig og helsefremmende. I tillegg skal Superba Krill være rik på på antioksidanten astaxanthin.

Krill fra Sørishavet. Foto: scanfishphoto.com

Krill er hovedføden til mange hvalarter, og krillen som danner basisen for Superba kommer fra Sørishavet. Krillarten heter da også Euphausia Superba.

Et nytt fiskeri har etablert seg, men nå er det ikke primært for å mette munner – nå er det folks helse og allmenntilstand det fiskes for. En viss sysselsettingseffekt følger også med nye produkter. Med et solid selskap som Aker BioMarine skal man ikke se bort fra at stadig flere nordmenn kommer til å etterligne deler av hvalenes kosthold.

Skriv en kommentar