Fiskebåtar frå Borgund, Sula og Ålesund 1920 – 2010

Kystbloggen handler mye om fartøyhistorie og fiskerihistorie. Det var derfor knyttet en viss forventning til den nye boka til Bjørn Owe Hjelle. Der står fiskefartøy i fokus; og dem som har arbeidet med fartøyhistorie, kan bare la seg imponere. Forfatteren har publisert et verk på hele 400 sider med fakta og bilder fra en periode som strekker seg helt tilbake til 1920.

Fartøyhistorie er en tidkrevende sjanger, og bak hvert fartøy ligger det mye arbeid. Bjørn Owe Hjelle er en erfaren og kunnskapsrik skribent når det gjelder denne sjangeren, og han har flere tilsvarende utgivelser på samvittigheten.

Boka tar for seg båter fra Borgund, Sula og Ålesund, og det er mange måter å sortere et slikt omfattende arbeid. Bjørn Owe Hjelle har valgt å presentere båtene i alfabetisk rekkefølge, kun styrt av båtnavnet. For hver båt oppgis en rekke detaljer omkring bygging, motor, eiere, motor, ombygginger og andre forhold som har fulgt båtens historie.

Mange av båtene er også presentert med bilde, og med sine 700 bilder blir boka også et verk man også kan ta frem for å bla i – kun for bildenes skyld. Gjennom bildene får man også litt informasjon om fiskerihistorien i området, selv om boka ellers er rendyrket fartøyhistorikk.

Over 14 sider bakerst i boka, finnes et register der de omtalte båtene er sortert ut fra hjemsted og fiskerinummer. Dermed blir det enkelt for leserne å orientere seg.

Forlaget Båt og Bilde markedsfører boka som “Årets bok om fiskebåter”, og når man har boka foran seg, forstår man at dette ikke nødvendigvis er å ta for hardt i. På denne linken kan du se flere utdrag fra boka.  Boka koster 450 (evt. pluss frakt) og kan bestilles ved å skrive en epost til bohjelle@mimer.no eller ringe 970 66 877.

Skriv en kommentar