Trollgarn og mye berggylt

Mellom skiftende vinder, kommer dager med sol og stille. Etter nøye planlegging ble to trollgarn satt for å fiske flatfisk. Under settingen syntes jeg imidlertid at jeg kom litt nære en holme, men valgte å la garna stå. Med fare for å ikke ha truffet på flat sandbunn, var jeg litt usikker da garna ble dradd fem timer senere

Jo, det ble litt for nære land. Omtrent tyve berggylter hadde viklet seg godt inn i garna, og det ble dermed en lang hyggestund på kaien mens fangsten ble tatt ut. Berggyltene ble filetert, og disse skal brukes til steking, i fiskesuppe og i “fisk i form”. Filetene blir ikke store, men et par kilo ble det tilsammen. Se eventuelt på fiskeri.no for filetering av berggylt.

Berggyltene er egentlig noen vakre fisker, og fargespekteret er både variert og sammensatt. Nedenfor ser du en nesten helt grønn berggylt. Jeg lurte på om det kunne være en annen art, men har kommet frem til at det bare er en grønn berggylt.

En torsk og ei stor lomre ble det også. Med et godt lager av berggylt-fileter, satses det på mer sanbunn og flatfisk neste gang trollgarna skal i sjøen.

 

Skriv en kommentar